Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Leonardo DiCaprio επενδύει στις καλλιέργειες φυτικού κρέατος

ΑρχικήΝέαΟ Leonardo DiCaprio επενδύει στις καλλιέργειες φυτικού κρέατος
spot_img

cibum team

Στις καινοτόμες εταιρείες καλλιέργειας συνθετικού κρέατος Mosa Μeat και Aleph Farms αποφάσισε να επενδύσει ο αστέρας του Χόλιγουντ, Leonardo DiCaprio.

Αμφότερες έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία, που τους δίνει τη δυνατότητα να παράγουν κρέας από κύτταρα ζώων, χωρίς εκτροφή και χωρίς σφαγή.

Ο ιδρυτής της Mosa Μeat, Dr Mark Post του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε μπέργκερ με κρέας από καλλιέργεια το 2013.

Το 2020 η εταιρεία του εξασφάλισε πόρους 55 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές και ξεκίνησε τη λειτουργία μιας νέας μονάδας στην Ολλανδία. Στόχος είναι να κυκλοφορήσει τα πρώτα προϊόντα συνθετικού κρέατος στην αγορά το 2022.

Το ίδιο ισχύει και για την ισραηλινή Aleph Farms, η οποία φιλοδοξεί σε λίγους μήνες να κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα προϊόντα συνθετικού κρέατος.

Σύμφωνα με το foodnavigator, η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία εξασφάλισε επενδυτική στήριξη ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν η πρώτη που παρήγαγε την συνθετική μπριζόλα του ενός λεπτού, η οποία – όπως ισχυρίζεται – είναι ακριβώς όπως η κανονική, σε γεύση και υφή.

O Leonardo DiCaprio, η συμμετοχή του οποίου στις επενδύσεις δεν έχει γίνει γνωστή, δήλωσε πως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καταπολεμήσουμε την κλιματική κρίση είναι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο παραγωγής της τροφής μας.

«Η Mosa Μeat και Aleph Farms προσφέρουν νέους τρόπους για να ικανοποιηθεί η παγκόσμια ζήτηση για βοδινό, την ώρα που δίνουν απαντήσεις στα περισσότερα ζητήματα που ανακύπτουν από τη ζωική εκτροφή. Είμαι ευτυχής που συντάσσομαι μαζί και σαν σύμβουλος και σαν επενδυτής, καθώς ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν προϊόντα συνθετικού κρέατος στην αγορά», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο