Της Ελένης Τσαγκά.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα ! θα ξεκινήσουμε σήμερα τις πρωτότυπες συνταγές του cibum με τα γνωστά για τη νοστιμιά και τις λίγες θερμίδες, χρωματιστά γλειφιτζούρια από μαρέγκα. Είναι υγιεινά και τα παιδιά τρελαίνονται… και οι μεγάλοι ακόμα περισσότερο. Ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο και για παιδικά πάρτι. Και πιστέψτε με, γίνονται ανάρπαστα και.. ανάρπαχτα από όλους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ:
- 10 ασπράδια αυγών
- 350-450 γραμμάρια ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκά τα θέλετε.. η επιλογή είναι δική σας, όπως και σε όλα…)
- 5 βανίλιες
- τρούφα χρωματιστή ή τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή ζάχαρη (μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας, πανεύκολο) ή ότι άλλο σκεφτούμε για να τα στολίσουμε
-
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
- εσάνς γεύσεων (βανίλια, καρύδα, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, ανθόλαδο, μαστίχα και όποιο άρωμα σας κάνει κέφι…)
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Προσοχή στον διαχωρισμό του κρόκου από το ασπράδι… Να είναι γρήγορος και ξεκάθαρος… Σαν το διαζύγιο ένα πράμα….