Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καρπούζι: Το αλάνθαστο κόλπο για να επιλέγετε πάντα το καλύτερο

ΑρχικήΟικιακάΚαρπούζι: Το αλάνθαστο κόλπο για να επιλέγετε πάντα το καλύτερο
spot_img

cibum team

Καλοκαίρι ίσον… καρπούζι (οκ, για κάποιους πεπόνι)!

Πώς επιλέγουμε, όμως, το καλύτερο; Άλλοι το χτυπούν, άλλοι το μυρίζουν, άλλοι εμπιστεύονται την εμπειρία του μανάβη.

Δείτε πέντε tips για να κάνετε την καλύτερη επιλογή πριν το ζύγισμα:

1. Σωστό βάρος

Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός. Το σωστό το καρπούζι απλά είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του.

2. Λεία όψη

Θα πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.

3. Κίτρινο σημάδι

Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι («ενθύμιο» από εκεί που ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου!

4. Χλωρό κοτσάνι

Το κοτσάνι του θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή και άρα δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

5. Καλό ήχο

Εάν το καρπούζι είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε -λυπούμαστε αλλά- είναι πολύ άγουρο!

Με πληροφορίες από olivemagazine

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο