Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της απάτης τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΝέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της απάτης τροφίμων
spot_img

Το έργο έχει στόχο την βελτίωση της αυθεντικότητας, της ιχνηλασιμότητας και της διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Επανάσταση στην καταπολέμηση της απάτης στα τρόφιμα έχει στόχο να φέρει το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα , που χρηματοδοτήθηκε με 2 εκατομμύρια ευρώ από το Horizon Europe,  «European Food Fraud Community of Practice (EFF-CoP)».

Αυτό το νέο τριετές έργο, που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2025, θα συγκεντρώσει μια κοινότητα επιστημόνων, ρυθμιστικών αρχών, μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργαστηρίων και άλλων ενδιαφερομένων για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας για τη βελτίωση της αυθεντικότητας και της ιχνηλασιμότητας των τροφίμων.

Το έργο θα βελτιώσει την αυθεντικότητα, την ιχνηλασιμότητα και τη διαφάνεια της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων. Το EFF-CoP περιγράφεται ως ένα «βιώσιμο οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας ερευνητών και τελικών χρηστών για απάτες τροφίμων που βασίζεται σε στέρεες κοινωνιολογικές αρχές». Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 5.000 διαφορετικοί ενδιαφερόμενοι που θα μάθουν ο ένας από τον άλλο και θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της απάτης στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων επιστημόνων, ρυθμιστικών αρχών, εργαστηρίων, μελών της βιομηχανίας μεγάλου και μικρού μεγέθους, του βιολογικού τομέα και άλλων ομάδων και ατόμων. Μεταξύ των συμμετεχόντων είναι Nofima, Πανεπιστήμιο Wageningen , Deloitte, Eurofins, SSAFE , Food Fraud Prevention Think Tank και το Διεθνές Δίκτυο για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η ενημέρωση για την ανταλλαγή πόρων και εκπαιδευτικού υλικού έρευνας και καινοτομίας, η ανάπτυξη νέων πόρων (π.χ. συστάσεις βέλτιστων πρακτικών, ενημερωτικά δελτία και μελέτες περιπτώσεων) και ζωντανές και εικονικές εκδηλώσεις για την ενθάρρυνση της συνεργασίας. Οι προτεινόμενες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν φεστιβάλ διατροφικής απάτης, εκπαιδευτικά σεμινάρια παιχνιδιών, ζωντανά εργαστήρια, μια σειρά podcast με το όνομα Authentic Appetites , το πρόγραμμα EFF-CoP on Tour, διαδικτυακά σεμινάρια, εργαστήριο προετοιμασίας περιστατικών απάτης τροφίμων και εκδηλώσεις που απευθύνονται στην επόμενη γενιά επαγγελματιών .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο