cibum team
Στο Park Tower Hotel του Knightsbridge, άνοιξε το νέο του εστιατόριο ο Salt Bae o εκκεντρικός και διάσημος «κρεοπώλης». Το πολυτελές εστιατόριο χρειάστηκε περίπου 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και σήμα κατατεθέν του είναι η χλιδή αφού ακόμα και η εξωτερική επιγραφή είναι χρυσή!
Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού φυσικά, είναι οι διάσημες μπριζόλες και τα ψητά κρεατικά, στα οποία έχει αδυναμία ο Νουσρέτ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η διάσημη «χρυσή μπριζόλα» που περιλαμβάνεται στο μενού. Πρόκειται για μία μοσχαρίσια μπριζόλα του ενός κιλού, που κοστίζει η οποία δικαιολογεί και την τιμή των 600 ευρώ, καθώς είναι καλυμμένη από φύλλα βρώσιμου χρυσού!
Ποιος είναι ο Salt Bae
Όλοι μιλάνε γι αυτόν μετά την ανάρτησή του για το πώς συμπεριφέρθηκε σε μία μπριζόλα! Την αλάτισε με μια πολύ χαρακτηριστική κίνηση, από ψηλά, σπάζοντας τον καρπό του. Ο Nusret Gökçe aka Salt Bae ανέβασε το βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του πλανήτη. Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο viral κρεοπώλης;
Ο Nusret Gökçe γεννήθηκε το 1983 στο Erzurum της ανατολικής Τουρκίας και είναι το ένα από τα 5 παιδιά ενός εργάτη ορυχείων. Έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης μόλις στα 14 του, δουλεύοντας, όπως έχει πει, 14 ώρες την ημέρα. Σε ηλικία 26 ετών άφησε την Τουρκία και έφυγε για την Αργεντινή, όπου επί τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια, για να ακολουθήσει η Αμερική ένα χρόνο αργότερα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγάλει βίζα, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, αποτυγχάνοντας 4 φορές να την εξασφαλίσει.
Για αυτό και επέστρεψε στην Τουρκία με σκοπό να ανοίξει δική του επιχείρηση. O παλιός του φίλος, Mithat Erdem, ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον εμπιστεύθηκε, ανοίγοντας μαζί του το πρώτο εστιατόριο (Nusr-Et Etiler) στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά του Dubai, και αυτή τη στιγμή ο Nusret είναι ιδιοκτήτης 6 εστιατορίων και 2 burgerάδικων. Τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και τα κολλητά μπλουζάκια σε συνδυασμό με το αισθησιακό ταμπεραμέντο και φυσικά τα κοφτερά χασαπομάχαιρά του έρχονται να πλαισιώσουν τη δημοφιλή κίνησή του όσον αφορά τον τρόπο αλατίσματος. Για όλα αυτά έχει αγαπηθεί όχι μόνο από τους Fan του αλλά και από stars του Hollywood ή κορυφαίους αθλητές που επισκέπτονται τα εστιατόριά του. Ανάμεσά τους οι Leonardo DiCaprio, Mesut Ozil και Roger Federer.
Γιατί υπάρχει φως στο ψυγείο, αλλά όχι στην κατάψυξη;
Τι να προσέχετε όταν τρώτε έξω-Τα μυστικά ενός κριτικού εστιατορίων
Γιατί οι άνθρωποι καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα;
Το χειρότερο γλυκαντικό που μπορείτε να βάλετε στον καφέ σας
Πανεπιστήμιο Harvard: Τα 11 “θαυματουργά” τρόφιμα που μειώνουν τη χοληστερόλη
Χρήσιμο: Η σωστή συντήρηση των τροφίμων μέσα στο ψυγείο
Έρευνα: Τα χημικά στα τρόφιμα η σημαντικότερη ανησυχία των καταναλωτών
Έκπληξη: Τελικά τα λιπαρά των γαλακτοκομικών μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο
H KitKat επιτέλους αποκαλύπτει τον «σωστό» τρόπο για να τρώμε τη σοκολάτα της