Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Salt Bae: Η χρυσή μπριζόλα των 600 ευρώ στο νέο του εστιατόριο στο Λονδίνο

ΑρχικήΟικιακάSalt Bae: Η χρυσή μπριζόλα των 600 ευρώ στο νέο του εστιατόριο στο Λονδίνο
spot_img

cibum team

Στο Park Tower Hotel του Knightsbridge, άνοιξε το νέο του εστιατόριο ο Salt Bae o εκκεντρικός και διάσημος «κρεοπώλης». Το πολυτελές εστιατόριο χρειάστηκε περίπου 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί και σήμα κατατεθέν του είναι η χλιδή αφού ακόμα και η εξωτερική επιγραφή είναι χρυσή!

Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού φυσικά, είναι οι διάσημες μπριζόλες και τα ψητά κρεατικά, στα οποία έχει αδυναμία ο Νουσρέτ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η διάσημη «χρυσή μπριζόλα» που περιλαμβάνεται στο μενού. Πρόκειται για μία μοσχαρίσια μπριζόλα του ενός κιλού, που κοστίζει η οποία δικαιολογεί και την τιμή των 600 ευρώ, καθώς είναι καλυμμένη από φύλλα βρώσιμου χρυσού!

Ποιος είναι ο Salt Bae

Όλοι μιλάνε γι αυτόν μετά την ανάρτησή του για το πώς συμπεριφέρθηκε σε μία μπριζόλα! Την αλάτισε με μια πολύ χαρακτηριστική κίνηση, από ψηλά, σπάζοντας τον καρπό του. Ο Nusret Gökçe aka Salt Bae ανέβασε το βίντεο στο λογαριασμό του στο Instagram και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του πλανήτη. Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο viral κρεοπώλης;

Ο Nusret Gökçe γεννήθηκε το 1983 στο Erzurum της ανατολικής Τουρκίας και είναι το ένα από τα 5 παιδιά ενός εργάτη ορυχείων. Έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης μόλις στα 14 του, δουλεύοντας, όπως έχει πει, 14 ώρες την ημέρα. Σε ηλικία 26 ετών άφησε την Τουρκία και έφυγε για την Αργεντινή, όπου επί τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια, για να ακολουθήσει η Αμερική ένα χρόνο αργότερα. Δεν κατάφερε ωστόσο να βγάλει βίζα, καθώς δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, αποτυγχάνοντας 4 φορές να την εξασφαλίσει.

Για αυτό και επέστρεψε στην Τουρκία με σκοπό να ανοίξει δική του επιχείρηση. O παλιός του φίλος, Mithat Erdem, ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία και τον εμπιστεύθηκε, ανοίγοντας μαζί του το πρώτο εστιατόριο (Nusr-Et Etiler) στην Κωνσταντινούπολη. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά του Dubai, και αυτή τη στιγμή ο Nusret είναι ιδιοκτήτης 6 εστιατορίων και 2 burgerάδικων. Τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και τα κολλητά μπλουζάκια σε συνδυασμό με το αισθησιακό ταμπεραμέντο και φυσικά τα κοφτερά χασαπομάχαιρά του έρχονται να πλαισιώσουν τη δημοφιλή κίνησή του όσον αφορά τον τρόπο αλατίσματος. Για όλα αυτά έχει αγαπηθεί όχι μόνο από τους Fan του αλλά και από stars του Hollywood ή κορυφαίους αθλητές που επισκέπτονται τα εστιατόριά του. Ανάμεσά τους οι Leonardo DiCaprio, Mesut Ozil και Roger Federer.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα