Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
22.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί υπάρχει φως στο ψυγείο, αλλά όχι στην κατάψυξη;

ΑρχικήΟικιακάΓιατί υπάρχει φως στο ψυγείο, αλλά όχι στην κατάψυξη;
spot_img

cibum team

Όταν θέλετε να μασουλήσετε κρυφά τη νύχτα ένα σνακ από το ψυγείο, είστε τυχεροί-το ενσωματωμένο φως καθιστά εύκολο να ψάξετε και να επιλέξετε. Εάν η επιλογή σας όμως βρίσκεται στην κατάψυξη πιθανότατα να χρειαστείτε τον φακό του κινητού, γιατί οι περισσότεροι καταψύκτες δεν έχουν δική τους πηγή φωτός.

Όπως εξήγησε ο οικονομολόγος Ρόμπερτ Φρανκ αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα της αρχής κόστους-οφέλους, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι το κόστος για κάτι δεν πρέπει να υπερβαίνει το όφελος για τους καταναλωτές. Δεδομένου ότι οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το φως στο ψυγείο τους αρκετά συχνά και ως εκ τούτου το θεωρούν πολύτιμο εργαλείο, οι κατασκευαστές μπορούν να δικαιολογήσουν το κόστος εγκατάστασης  πολύ πιο εύκολα από ό, τι με τα φώτα καταψύκτη.

Όσον αφορά το γιατί οι καταναλωτές δεν εκτιμούν πολύ τα φώτα του καταψύκτη, η πιο δημοφιλής εξήγηση είναι ότι απλά δεν ανοίγουμε τους καταψύκτες μας τόσο συχνά όσο κάνουμε τα ψυγεία μας. Και όταν ανοίγετε τον καταψύκτη σας,  είναι λιγότερο πιθανό να καθυστερήσετε μελετώντας τις επιλογές.

Μία άλλη θεωρία είναι ότι δεν αξίζει τον κόπο να εγκατασταθεί φως στην κατάψυξη όταν πιθανότατα θα κρυφτεί από τη συσσώρευση πάγου. Και όταν οι καταψύκτες no frost βγήκαν στην αγορά, οι καταναλωτές είχαν ήδη συνηθίσει να μην έχουν φώτα καταψύκτη.

Δεδομένου ότι αυτό είναι πλέον ο κανόνας, τα ψυγεία που διαθέτουν φως στην κατάψυξη, ίσως να πωλούνται λίγο πιο ακριβά…

Πηγή: mentallflos

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Καταργήθηκε το τρυγικό στεατύλιο (E 483) ως πρόσθετο σε τρόφιμα

Μέχρι πότε μπορούν να διατίθενται στην αγορά τρόφιμα που περιέχουν Ε 483.

26.509 Ευρωπαίοι πολίτες απαντούν για τους χημικούς ρύπους και τους βιολογικούς κινδύνους στα τρόφιμα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές για την ασφάλεια τροφίμων – Μεγάλη μελέτη της EFSA.

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα