Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

9 υπολείμματα τροφών που μπορούν να γίνουν εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά

ΑρχικήΟικιακά9 υπολείμματα τροφών που μπορούν να γίνουν εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά
spot_img

cibum team

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε το περιβάλλον.

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό είναι πανεύκολο! Γνωρίζετε ότι με την επαναχρησιμοποίηση μερικών απορριμμάτων κουζίνας και υπολειμμάτων, μπορείτε πραγματικά να ενθαρρύνετε την υγιή ανάπτυξη των φυτών στον κήπο σας;

Είτε έχετε ένα μεγάλο κήπο ή μερικές μικρές γλάστρες στο μπαλκόνι σας, αυτά τα τρόφιμα, που περισσεύουν από την κουζίνα σας, θα βοηθήσουν τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν.

1. Υπολείμματα καφέ

Μην πετάτε τους χρησιμοποιημένους κόκκους από τον καφέ σας! Βοηθούν στον εμπλουτισμό του εδάφους και του κομπόστ του κήπου σας.

2. Κελύφη αυγών

Τα κελύφη των αυγών αποτελούνται από περισσότερο από 95% μεταλλικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ανθρακικού ασβεστίου, το οποίο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο, που απαιτείται για την ανάπτυξη των φυτών. Τα αυγά περιέχουν επίσης μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο και φώσφορο, καθώς και πρωτεΐνη.

3. Φλούδες εσπεριδοειδών

Μην πετάτε τη φλούδα των εσπεριδοειδών σας. Κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος της φλούδας εσπεριδοειδών (ιδανικά η μισή φλούδα), γεμίστε τη με χώμα, σπείρετε έναν σπόρο και ποτίστε τον. Όταν το δενδρύλλιο είναι έτοιμο για φύτευση, βάλτε το στον κήπο ή το δοχείο με τη φλούδα, το οποίο θα αποσυντεθεί και θα θρέψει το φυτό καθώς μεγαλώνει.

4. Χρησιμοποιήστε χαρτί φίλτρου καφέ για τη μεταφύτευση

Όταν μεταφυτεύετε ένα φυτό, προσθέστε ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο καφέ στον πάτο του δοχείου πριν προσθέσετε το χώμα. Αυτό διατηρεί τις τρύπες αποστράγγισης της γλάστρας χωρίς να φράξουν και εμποδίζει το νερό να τρέξει κατευθείαν στον πάτο της γλαστρας μετά το πότισμα.

5. Χρησιμοποιήστε το νερό της μαγειρικής ως λίπασμα

Όταν βράζετε ή ψήνετε λαχανικά ή αυγά, μην πετάτε το νερό. Όταν κρυώσει, ρίξτε το νερό στα φυτά σας αντί να ρίξετε λίπασμα

6. Χρησιμοποιήστε φλούδες μπανάνας για κομπόστ

Όπως και άλλα υπολείμματα κουζίνας, οι φλούδες φρούτων μπορούν να προστεθούν στον κάδο κομποστοποίησης ή να χρησιμοποιηθούν απευθείας στον κήπο αντί για χημικά λιπάσματα.

7. Κελύφη καρυδιών για κομποστοποίηση

Τα κελύφη από καρύδια μπορείτε να τα ρίξετε απευθείας στο χώμα, αλλά είναι προτιμότερο να τα προσθέσετε στον κάδο κομποστοποίησης γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν.

8. Χρησιμοποιήστε πιπεριές ως απωθητικό για τα παράσιτα

Τα υπολείμματα των πιπεριών, όπως οι σπόροι και οι κορυφές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποτρέψουν τα παράσιτα του κήπου από το να σας επισκεφτούν. Αναμείξτε τα μενερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το σπρέι για να αποτρέψετε τα παράσιτα.

9. Υπολείμματα φρούτων και λαχανικών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υπολείμματα για κομπόστ, αλλά μπορείτε επίσης να τα βάλετε μέσω ενός επεξεργαστή τροφίμων και να προσθέσετε το μείγμα γύρω από τα λαχανικά σας για να τους δώσετε υπερπολύτιμη τροφή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα