Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που κέρδισε τη δεύτερη θέση στα 100 καλύτερα προϊόντα του κόσμου!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤο Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που κέρδισε τη δεύτερη θέση στα 100 καλύτερα προϊόντα του κόσμου!
spot_img

Το άρωμά του περιγράφεται στο Taste Atlas ως φρουτώδες και πιπεράτο, με μια αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού.

Το λάδι στο Φοινίκι φτιάχνεται από 70% κορωνέικη ποικιλία, 25% αθηνολιά και 5% ασπρολιά και η ποιότητα του οφείλεται στο ιδιαίτερο έδαφος και χώμα της περιοχής. Το άρωμά του περιγράφεται στο Taste Atlas ως φρουτώδες και πιπεράτο, με μια αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η απόσταξη, είναι όταν οι ελιές έχουν ένα κιτρινοβιολετί χρώμα.

- Advertisement -

Αυτό το λάδι, ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα από όλο τον κόσμο στον διαγωνισμό του TasteAtlas, του διαδικτυακού οδηγού παραδοσιακών φαγητών, ποτών και τοπικών προϊόντων παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε το 2018 από τον Κροάτη δημοσιογράφο Matija Babić και θεωρείται “παγκόσμιος διαδραστικός γαστρονομικός χάρτης”.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή το λάδι αυτό οφείλει τις μοναδικές οργανοληπτικές του ιδιότητες στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και τα κιμωλιακά εδάφη της Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βάζουμε έως και 30.000 μικροπλαστικά ετησίως στον οργανισμό μας μόνο από τις… τσίχλες! Νέα μελέτη

Το προϊόν που έλαβε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό είναι το αργεντίνικο βοδινό κρέας ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το Jamón ibérico de bellota,  δηλαδή το ιβηρικό ζαμπόν που παράγεται με κρέας που προέρχεται από ιβηρικούς χοίρους που τρέφονται με βελανίδια και που είναι είτε 75% είτε 50% καθαρής ιβηρικής φυλής.

​Το TasteAtlas δημοσιεύει τις λίστες με τα 100 Καλύτερα κάθε κατηγορίας ανά τον Κόσμο σε ετήσια βάση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα