Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Forum με θέμα “Παραγωγή, τυποποίηση & εξαγωγή ελαιολάδου”, Ηράκλειο, 18 Μαΐου 2025

ΑρχικήΝέαForum με θέμα "Παραγωγή, τυποποίηση & εξαγωγή ελαιολάδου", Ηράκλειο, 18 Μαΐου 2025
spot_img

Οι σημαντικότεροι φορείς του κλάδου διοργανώνουν φόρουμ για τις προκλήσεις και το μέλλον του Ελληνικού Ελαιολάδου στο Ηράκλειο (Αίθουσα «Καστελλάκη», Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9) στις 18 Μαΐου 2025

Σε μία ακόμα περίοδο διαρκών αλλαγών στο παγκόσμιο περιβάλλον και καθημερινών εξελίξεων, ο ελαιοκομικός τομέας αντιμετωπίζει νέες, σημαντικές και πολυδιάστατες προκλήσεις και διάφορα προβλήματα που επηρεάζουν την παραγωγή, τη διάθεση και την ποιότητα του προϊόντος.

- Advertisement -

Κατά συνέπεια και το βασικό εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο αξίζει να έχει ένα δικό του Forum για την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων του τομέα, για την παράλληλη καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων προς επίλυσή τους. Για το λόγο αυτό, οι σημαντικότεροι φορείς του τομέα, η ΕΔΟΕ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου), η ΕΘΕΑΣ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών), ο
ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου), η ΦΙΛΑΙΟΣ (Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου), ο ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), ο ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης), ο ΣΥΤΕΚ (Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης), το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου & το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, (με όσους φορείς στην
συνέχεια προστεθούν) συνδιοργανώνουν ένα Forum για το ελαιόλαδο με θέμα “Παραγωγή, τυποποίηση & εξαγωγή ελαιολάδου”, στο Ηράκλειο (Αίθουσα «Καστελλάκη», Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9) στις 18 Μαΐου 2025 και το οποίο θα καλύψει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που ενδιαφέρουν παραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, καταναλωτές, επιστήμονες.
Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στο Φόρουμ, περιλαμβάνονται τα επόμενα:

  1. Κλιματική Αλλαγή και Ακραία Καιρικά Φαινόμενα. Περιβάλλον, αειφορία & βιωσιμότητα.
  2. Τεχνολογία παραγωγής & ελαιοποίησης, Καινοτομία και Εκσυγχρονισμός. Συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση.
  3. Ποιότητα, ανάδειξη και διασφάλισή της.
  4. Καλλιεργητικές πρακτικές, επιμολύνσεις, υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
  5. Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας.
  6. Προβολή – Προώθηση εντός & εκτός της χώρας.
  7. Εξαγωγές, βέλτιστες διαδικασίες και ευκαιρίες, δυνατότητες & προοπτικές.
  8. Ελαιόλαδο, γεύση και υγεία.
  9. Ελαιόλαδο, μαζική εστίαση και γαστρονομία.
  10. Ο ελαιοκομικός τομέας με ορίζοντα το 2030.

Στις εισηγήσεις και τα panels του Forum θα συμμετέχουν:

  • Εκπρόσωποι δημόσιας διοίκησης
  • Εκπρόσωποι κλαδικών φορέων
  • Στελέχη δυναμικών καινοτόμων επιχειρήσεων
  • Στελέχη προμηθευτικών εταιριών
  • Στελέχη εταιριών παροχής υπηρεσιών κλπ.
    Το Forum έχει λάβει την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όλων
    των συμμετεχουσών φορέων καθώς και μεγάλου αριθμού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
    Θα είναι ανοιχτό στο κοινό, με ελεύθερη συμμετοχή από παραγωγούς, ελαιοτριβείς,
    τυποποιητές, εξαγωγείς, ακροατές, ενδιαφερόμενους και άλλους φορείς ενώ θα υπάρχει
    ζωντανή μετάδοση (live streaming) απευθείας στο διαδίκτυο.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα οικιακά πλαστικά σκεύη που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά – Τι δείχνει νέα μελέτη και πως να τα αναγνωρίσετε

 Έρευνα συνδέει χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά με θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα