Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως αξιολόγησε η EFSA το ένζυμο γλυκανοτρανσφεράση που χρησιμοποιείται για παρασκευή στέβιας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠως αξιολόγησε η EFSA το ένζυμο γλυκανοτρανσφεράση που χρησιμοποιείται για παρασκευή στέβιας
spot_img

Το ένζυμο τροφίμου γλυκανοτρανσφεράση της κυκλομαλτοδεξτρίνης ((1→4)‐α‐d‐γλυκάνη 4‐α‐d‐[(1→4)‐α‐d‐γλυκανο]‐τρανσφεράση (κυκλοποίηση), EC 2.4.1.19) παράγεται με Anoxybacillus caldiproteolyticus στέλεχος St‐88 από την PureCircle USA. 

Προορίζεται για χρήση στην παρασκευή γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης. Οι υπολειμματικές ποσότητες των συνολικών οργανικών στερεών απομακρύνονται με τα στάδια καθαρισμού που εφαρμόζονται κατά την παραγωγή των τροποποιημένων γλυκοζιτών στεβιόλης. Συνεπώς, η διατροφική έκθεση δεν υπολογίστηκε. Για τον ίδιο λόγο, άλλες τοξικολογικές μελέτες εκτός από την αξιολόγηση της αλλεργιογένεσης δεν κρίθηκαν απαραίτητες. 

Ερευνήθηκε η ομοιότητα της αλληλουχίας αμινοξέων του ενζύμου τροφής με εκείνες των γνωστών αλλεργιογόνων και βρέθηκαν τέσσερις αντιστοιχίες. Η ομάδα έκρινε ότι, υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος αλλεργικής ευαισθητοποίησης και αντιδράσεων πρόκλησης λόγω της διατροφικής έκθεσης, αλλά η πιθανότητα θεωρείται χαμηλή. Με βάση τα δεδομένα που παρασχέθηκαν, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το ένζυμο τροφίμων δεν προκαλεί ανησυχίες για την ασφάλεια υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα