Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τροφιμογενείς ασθένειες και οι εισαγωγές τροφίμων μεταξύ των κορυφαίων ανησυχιών για τους Αυστραλούς

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι τροφιμογενείς ασθένειες και οι εισαγωγές τροφίμων μεταξύ των κορυφαίων ανησυχιών για τους Αυστραλούς
spot_img

Τα εισαγόμενα τρόφιμα και οι τροφιμογενείς ασθένειες είναι μεταξύ των κορυφαίων ανησυχιών για τους καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα στην Αυστραλία.

Η Food Standards Australia New Zealand (FSANZ) ανέθεσε την έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας σχετικά με την άποψη των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων και τις τροφιμογενείς λοιμώξεις.

- Advertisement -

Τα δεδομένα από το ερωτηματολόγιο Food Insights Questionnaire (FoodIQ) σε 1000 καταναλωτές από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2020 αναλύθηκαν και παρουσίαστηκαν σε πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση. 

Οι καταναλωτές είπαν πως τα τα κορυφαία ζητήματα που τους απασχολούν από μία λίστα 12 επιλογών είναι τα εισαγόμενα τρόφιμα, οι τροφιμογενείς ασθένειες από βακτήρια ή μολυσματικούς παράγοντες και τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων ή φυτοφαρμάκωνΆλλα θέματα περιελάμβαναν καρκινογόνες ουσίες ή χημικές ουσίες στα τρόφιμα, ορμόνες και αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζωικών προϊόντων εκτροφής και ξένο σώμα στα τρόφιμα.

Λιγότερο από το 10% των καταναλωτών ανέφεραν ότι άλλαξαν τη συμπεριφορά τους ως αποτέλεσμα ενός κορυφαίου ζητήματος για την ασφάλεια των τροφίμων. Το 8% είπε ότι άλλαξαν τα πρότυπα κατανάλωσης λόγω ανησυχιών για εισαγόμενα τρόφιμα. Μόνο λίγοι ανέφεραν ότι έκαναν αλλαγές λόγω άλλων προβλημάτων ασφάλειας, όπως τροφιμογενείς ασθένειες από βακτήρια, μόλυνση τροφίμων με ξένα αντικείμενα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων, καρκινογόνες ουσίες στα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων.

Ανακλήσεις

Το ποσοστό των ερωτηθέντων που θυμούνται μια ανάκληση προϊόντων διατροφής τους τελευταίους 24 μήνες κυμαινόταν από 44 έως 70%. Ανακλήσεις σε Φράουλες, κατεψυγμένα μούρα, πεπόνι (πεπόνι), κατεψυγμένα λαχανικά, αυγά και γάλα ήταν αυτά που θυμούνταν.

Η παραβίαση της φράουλας με βελόνες έγινε πρωτοσέλιδο το 2018, σημειώθηκε μία ανάκληση κατεψυγμένων μούρων το 2017 και πεπονιών τον Αύγουστο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2018. Μεταξύ 2015 και 2019 υπήρξαν 17 ανακλήσεις σε επίπεδο εμπορίου και καταναλωτών για αυγά, πέντε ανακλήσεις κατεψυγμένων λαχανικών και 14 ανακλήσεις αγελαδινού γάλακτος μεταξύ 2016 και 2020.

Οι ερωτηθέντες που άλλαξαν την αγοραστική τους συμπεριφορά τις περισσότερες φορές σταμάτησαν προσωρινά να αγοράζουν το προϊόν που ανακαλούνταν, αλλά ορισμένοι σταμάτησαν οριστικά να το αγοράζουν ενώ άλλοι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στις ετικέτες.

Πηγή: food Safety News

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα