Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακλήσεις στην Ιρλανδία: Listeria monocytogenes, θραύσματα μετάλλου, αιθυλενοξείδιο

ΑρχικήΝέαΑνακλήσεις στην Ιρλανδία: Listeria monocytogenes, θραύσματα μετάλλου, αιθυλενοξείδιο
spot_img

Οι τελευταίες ανακλήσεις τροφίμων στην Ιρλανδία, περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των κινδύνων που μπορούμε να συναντήσουμε, καθώς οφείλονται σε μικροβιολογικούς, φυσικούς και χημικούς κινδύνους.

Η πρώτη ανάκληση ανακοινώθηκε από την Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – FSAI αφορά το προϊόν αρτοσκευάσματος Get Fresh at Home Petits Pains (6 White Part Baked Rolls) σε συσκευασία των 300g με ημερομηνία λήξης 07/08/2022.

- Advertisement -

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε ήταν η παρουσία μεταλλικών θραυσμάτων. Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, το ίδιο προϊόν ανακλήθηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η FSAI στη συνέχεια ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό της χώρας πως ανακαλούνται τα ζυμαρικά ρυζιού Lucky Me Instant Pancit Canton Noodles  Hot Chili Flavour σε συσκευασία των 60g με ημερομηνία λήξης 27/07/2022 λόγω παρουσίας αιθυλενοξειδίου. Αυτό το φυτοφάρμακο δεν επιτρέπεται για χρήση σε τρόφιμα που πωλούνται στην ΕΕ. Αν και η κατανάλωση του μολυσμένου προϊόντος δεν αποτελεί οξύ κίνδυνο για την υγεία, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα υγείας εάν υπάρχει συνεχής κατανάλωση οξειδίου του αιθυλενίου για μεγάλο χρονικό διάστημα και η έκθεση σε αυτή την ουσία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί.

Η τελευταία ανάκληση αφορά διάφορα προϊόντα αρτοποιίας των εταιρειών Pat the Baker και Irish Pride, τα οποία βρέθηκαν επιμολυσμένα με Listeria monocytogenes.

Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες ημερομηνίες λήξης μεταξύ 27/05/2022 και 15/06/2022 των προϊόντων:

  • Pat the Baker Quality Bread Quality Crumb; pack size: 400g
  • Pat the Baker Breadcrumb; pack size: 5Kg
  • Irish Pride Bread Crumbs; pack size: 400g
  • Irish Pride Catering Bread Crumbs; pack size: 2Kg

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από Listeria monocytogenes μπορεί να περιλαμβάνουν ήπια συμπτώματα γρίπης ή γαστρεντερικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η λοίμωξη μπορεί να είναι πιο σοβαρή, προκαλώντας σοβαρές επιπλοκές. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στις λοιμώξεις αυτές, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών, των μωρών και των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, και των ηλικιωμένων. Η περίοδος επώασης (χρόνος μεταξύ αρχικής λοίμωξης και εμφάνισης των πρώτων συμπτωμάτων) είναι κατά μέσο όρο 3 εβδομάδες, αλλά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 70 ημερών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα