Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Project Nourished: Καινοτομία που βελτιώνει την αίσθηση των τροφίμων

ΑρχικήPicksNews LineProject Nourished: Καινοτομία που βελτιώνει την αίσθηση των τροφίμων
spot_img

Αν θέλετε να δίνετε γεύση στη ζωή σας, αλλά παίρνοντας παράλληλα όλα τα θετικά στοιχεία μιας τροφής και παραμένοντας  φιλικοί προς το περιβάλλον, πλέον υπάρχει τρόπος.

Το Project Nourished, μια πλατφόρμα κοινωφελούς χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 2014. Στόχος του, η μεγιστοποίηση των θεραπευτικών και χρηστικών ποιοτήτων των τροφίμων, των ποτών και των φαρμάκων, περιορίζοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη χρήση των φυσικών πόρων. 

 Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα, η εικονική πραγματικότητα και η μικτή πραγματικότητα, το Project έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τις αισθήσεις σε τρόφιμα, ποτά και φάρμακα, ενώ παράγει επίσης θεραπευτικά αποτελέσματα αλλάζοντας την κίνηση, τη μορφή, το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τη θερμοκρασία κ.α.

Το Project σκοπεύει να δημιουργήσει και να παρέχει τεχνολογικές πλατφόρμες που προσφέρουν ποικίλους τρόπους κατανάλωσης τροφίμων, ποτών και φαρμάκων. Η έρευνά τους χωρίζεται σε δύο πλευρές, αναλώσιμα και συσκευές. Όσον αφορά τα αναλώσιμα, το Project Nourished διερευνά ένα ευρύ φάσμα μεθόδων και προδιαγραφών για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο τα τρόφιμα, τα ποτά και τα φάρμακα δείχνουν, τι αίσθηση προκαλούν, πώς μυρίζουν, τι γεύση έχουν,  με τι τρόπο κινούνται και αντιδρούν. Στο πλάι της συσκευής, αυτό περιέχει τα επιτραπέζια σκεύη, τα φορητά και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που διευκολύνουν ή βοηθούν τις μεθόδους κατανάλωσης.

Το Project Nourished προσφέρει μια ποικιλία από πρακτικά εργαστήρια που προορίζονται να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν οργανισμούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν διαφορετικές προοπτικές. Για παράδειγμα, το Sensory Workshop αποτελεί ένα εργαστήριο με σκοπό την αποδόμηση, επανασύνδεση και μοντελοποίηση και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη συστηματική σχέση μεταξύ ανθρώπων, αναλωσίμων, περιβάλλοντος και τεχνολογίας.

Η ανθρώπινη συμπεριφορά και διατροφή δεν πρέπει πια να ανταποκρίνεται μόνο στις ανάγκες για επιβίωση, αλλά πρέπει να συνδέεται ταυτόχρονα και με τη βιωσιμότα και την σωματική υγεία.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα