Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα νεότερα περί Nutriscore

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα νεότερα περί Nutriscore
spot_img

Νέα στοιχεία για το σύστημα διατροφικής επισήμανσης Nutriscore

Είχα την τιμή να είμαι ο Editor ενός πολύ ενδιαφέροντος άρθρου για το Nutriscore.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του άρθρου, ο αλγόριθμος του Nutriscore έχει προκύψει από τον βρετανικό οργανισμό Food Standard Agency (FSA), και ήταν αρχικά ένα μαθηματικό μοντέλο για τον έλεγχο των διαφημίσεων τροφών για παιδιά.

Στο άρθρο τους, οι συγγραφείς από το Πανεπιστήμιο τoυ Wageningen και του HAS στην Ολλανδία περιγράφουν τον τρόπο που αναπτύχθηκε ο εν λόγω αλγόριθμος. Αναφέρουν επίσης τα μειονεκτήματα του Nutriscore στο να προσδιορίζει το πόσο υγιεινό είναι ένα τρόφιμο. Το Nutriscore πάσχει ακόμα μιας και τα αποτελέσματα που δίνει δεν είναι σε συμφωνία με τις κατευθυντήριες οδηγίες των εθνικών οργανισμών για υγιεινή διατροφή. Καταλήγουν δε ότι υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει για την βελτίωση του αλγόριθμου ώστε να γίνει αποδεκτός σε όλη την ΕΕ. Σήμερα, μόνο 7 χώρες έχουν αποδεχτεί το Nutriscore.

Στο cibum.gr, υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το Nutriscore που μπορείτε να βρείτε εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα