Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Από σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» και προϊόντα για διαβητικούς

ΑρχικήΝέαΑπό σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού» και προϊόντα για διαβητικούς
spot_img

Διευρύνεται η λίστα των προϊόντων – Εν αναμονή για το “γιορτινό καλάθι”.

Από σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2021, εντάσσονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» νέα προϊόντα, όπως αυτά για τους διαβητικούς, ενώ διευρύνονται και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές. 

Όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το «γιορτινό καλάθι».

 Σε ό,τι αφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται, πλέον, οι κατηγορίες «γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς» όπως είναι η στέβια αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας καθώς και τα προϊόντα βρώμης.

 Παράλληλα, διευρύνεται η κατηγορία των «κατεψυγμένων λαχανικών» με πρόβλεψη να υπάρχουν δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια».

 Πάντως, σημειώνεται ότι ήδη στο καλάθι, από την έναρξη του μέτρου, περιλαμβάνονται πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα, όπως φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ένταξη και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια συστατικά όπως λακτόζη και γλουτένη.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι στα προϊόντα του καλαθιού, συγχωνεύονται οι κατηγορίες «σερβιέτες» και «ταμπόν», ενώ διαγράφεται η κατηγορία «τσάι ή χαμομήλι».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου όλες οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο καλάθι έχουν λάβει οδηγίες να εναρμονιστούν με την απόφαση του υπουργείου αναφορικά με τις ειδικές σημάνσεις στα ράφια, ενώ θα υπάρχουν και πρόστιμα εάν η σήμανση δεν είναι σωστή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο