Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς η οινόφιλη Γαλλία μεταπηδά στην αγορά κρασιού χωρίς αλκοόλ

ΑρχικήΝέαΠώς η οινόφιλη Γαλλία μεταπηδά στην αγορά κρασιού χωρίς αλκοόλ
spot_img

Με το κρασί χωρίς αλκοόλ να ανεβαίνει σταδιακά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ήρθε ο Augustin Laborde κάνει ένα μεγάλο βήμα, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα κρασιών χωρίς αλκοόλ στο Παρίσι.

Τα ποτά χωρίς αλκοόλ, τα οποία περιλαμβάνουν την ίδια μοναδική γεύση με τα οινοπνευματώδη, αλλά κανένα από τα αρνητικά του αλκοόλ έχουν εξελιχθεί σε μια αρκετά επικερδή και πολλά υποσχόμενη αγορά.

Αν και το κρασί χωρίς αλκοόλ μπορεί να μην ακούγεται τόσο συχνά όσο ο πατροπαράδοτος αλκοολούχος οίνος, ορισμένες εταιρείες έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά,  το κρασί “Κόμμα, τίποτα” μιας ομάδας αμπελουργών «Frank & Frei» από το Ράμσταλ στη Βαυαρία αποτελεί μια νέα προσθήκη στην κατηγορία κρασιών χωρίς αλκοόλ.

Η Ελλάδα δεν απουσιάζει από αυτή τη νέα τάση, καθώς νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε πως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από χρόνια έρευνας, ανακάλυψαν καινοτόμα μέθοδο για την απομάκρυνση της αλκοόλης από το κρασί, αλλά χωρίς να χάνει καθόλου από το άρωμα, τη γεύση και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Και ενώ, ίσως, να μην περίμενε κανείς από τη Γαλλία, μια από τις πρωτεύουσες του κρασιού, να μεταπηδήσει σε αυτό τον κλάδο, δύο χρόνια μετά τα lockdown και τους πανδημικούς περιορισμούς, ο Augustin Laborde άνοιξε το πρώτο κατάστημα κρασιών χωρίς αλκοόλ στο Παρίσι.  To κατάστημά του φέρει την ονομασία “Le Paon qui boit” (Σε ελεύθερη μετάφραση: Το παγόνι που πίνει).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, o Laborde έχει ήδη προτάσεις να ανοίξει και άλλα καταστήματα σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, ενώ χαρακτηρίζει τη ζήτηση υψηλή.

Η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής κρασιού στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου για το 2021 και γενικότερα αποτελεί μια από τις χώρες που η κατανάλωση ποτών χωρίς αλκοόλ είναι μικρή, συγκριτικά με άλλες. Ωστόσο, η κατανάλωση μη αλκοολούχου κρασιού στη χώρα αυξήθηκε κατά 4% το 2021, ποσοστό που ενδεχομένως να αυξηθεί μελλοντικά.

Ακόμα κι αν οι Γάλλοι άργησαν να καταναλώσουν τα μη αλκοολούχα ποτά, η κατανάλωση κρασιού τους έχει μειωθεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τάσεων Εξάρτησης (OFDT), γεγονός που αποδεικνύει την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση στις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ στην υγεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο