Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
12.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ΕΕ εγκρίνει νέο γλυκαντικό πιο γλυκό από τα άλλα: «Γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d)

ΑρχικήΝέαΗ ΕΕ εγκρίνει νέο γλυκαντικό πιο γλυκό από τα άλλα: «Γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d)
spot_img

Το Ε 960d εντάχθηκε στον ενωσιακό κατάλογο πρόσθετων τροφίμων για χρήση σε τρόφιμα.

Τον Ιανουάριο του 2019 υποβλήθηκε αίτηση για την έγκριση γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης ως νέου προσθέτου τροφίμων για χρήση ως γλυκαντικού. Οι γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης έχουν βελτιωμένο προφίλ γλυκύτητας σε σύγκριση με τα άλλα εγκεκριμένα γλυκαντικά, συμπεριλαμβανομένων των γλυκοζιτών στεβιόλης από στέβια (E 960a).

- Advertisement -

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (πάνελ ANS) αξιολόγησε την ασφάλεια των γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης και διατύπωσε τη γνώμη της στις 15 Δεκεμβρίου 2021. Η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την ασφάλεια για τη χρήση γλυκοζυλιωμένων γλυκοζιτών στεβιόλης ως προσθέτου τροφίμων για τις ίδιες προτεινόμενες χρήσεις και επίπεδα χρήσης με τους γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960a-960c) που χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά. Η υπάρχουσα αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη (ADI) για γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960) των 4 mg/kg σωματικού βάρους (bw) ανά ημέρα, εκφρασμένη ως στεβιόλη, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στους γλυκοζίτες γλυκοζόλης γλυκοζυλιωμένης στεβιόλης

Ως εκ τούτου η Επιτροπή με τον κανονισμό 2023/447 ενέκρινε το πρόσθετο «γλυκοζυλιωμένοι γλυκοζίτες στεβιόλης» (E 960d) ως γλυκαντικό στις κατηγορίες τροφίμων στις οποίες επιτρέπονται επί του παρόντος οι γλυκοζίτες στεβιόλης (E 960a-960c) και στα ίδια μέγιστα επίπεδα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα