Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέλλον των τροφίμων: Βιωσιμότητα, βιωσιμότητα, βιωσιμότητα…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤο μέλλον των τροφίμων: Βιωσιμότητα, βιωσιμότητα, βιωσιμότητα...
spot_img

Οι λειτουργικές ιδιότητες των βιώσιμων τροφίμων έναντι των χρόνιων παθήσεων.

Σε συνεργασία με έναν καλό συνάδελφο, εδώ στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Λίμερικ, «τρέξαμε» ως co-editors ένα ερευνητικό τεύχος (special issue) πάνω στην βιώσιμη παραγωγή τροφίμων και στο τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα τρόφιμα να παράγονται με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο αλλά και να έχουν λειτουργικές ιδιότητες.

Αυτό το θέμα είναι κάτι που θα μας απασχολήσει, τόσο στη βιομηχανία των τροφίμων όσο και στα ΑΕΙ: πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παραγωγής τροφίμων ώστε να μειώσουμε την παραγόμενη ρύπανση (χημικές ενώσεις) και μόλυνση (μικρόβια και μικροβιακοί παράγοντες) ώστε να μπορούμε να θρέψουμε τα 8 πλέον δις ανθρώπων που ζούμε στην Γη αλλά και πώς τα παραγόμενα τρόφιμα να είναι λειτουργικά έναντι των χρόνιων παθήσεων.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα