Τρίτη, 29 Απριλίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οδηγός του ΣΕΒ για ενεργειακή εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟδηγός του ΣΕΒ για ενεργειακή εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις
spot_img

Πρακτικές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις περιλαμβάνει ο Οδηγός για την Ενεργειακή Εξοικονόμηση και Αποδοτικότητα του ΣΕΒ.

Οι επιχειρήσεις, με βάση τα πρακτικά βήματα που παρουσιάζει ο Οδηγός, μπορούν να υιοθετήσουν από έξυπνες εφαρμογές για τη συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων σχετικών με τη χρήση ενέργειας, μέχρι συστήματα παρακολούθησης ροών κατανάλωσης, κατανομής και διανομής ενέργειας (ανά συσκευή, δομή ή σύστημα), και από ψηφιακές πλατφόρμες αποθήκευσης/απεικόνισης δεδομένων, συστήματα ενημέρωσης για την ανάγκη προληπτικής συντήρησης (predictive maintenance), επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης εξοπλισμού μέχρι τεχνικές παρεμβάσεις και προσαρμογές ανά μηχάνημα ή σύστημα και ψηφιακά εργαλεία πρόβλεψης και οικονομικού προγραμματισμού.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης, σημείωσε πως «ο Οδηγός παρέχει σημαντική πληροφόρηση ενόψει των κρίσιμων επενδύσεων που πραγματοποιούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σε ψηφιακές, ενεργητικές, λύσεις για τη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Οι παθητικές λύσεις, όπως οι μονώσεις των κτιρίων, παραμένουν σημαντικές για την εξοικονόμηση ενέργειας, όμως ο Οδηγός επικεντρώνεται στις ψηφιακές λύσεις, που αποδίδουν τα πλέον σημαντικά οφέλη».
Παρουσιάζοντας τον Οδηγό, η κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, υπογράμμισε πως πρόκειται για «βήματα που αξιοποιούν ώριμες, ασφαλείς και ευρέως διαθέσιμες ψηφιακές τεχνολογίες. Μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα, χωρίς πολύπλοκες ή δαπανηρές επενδύσεις, και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος μιας επιχείρησης τουλάχιστον κατά 10%, με απόσβεση σε 6-24 μήνες».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη στον τόνο: Προσθέτουν χρώμα για να μοιάζει με φρέσκο – Νέους κανόνες εισάγει η ΕΕ

Η ΕΕ παραδέχεται "Απάτη Τροφίμων" στον τόνο και θεσπίζει νέους κανόνες

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Νέα παγκόσμια μελέτη

Παγκόσμια μελέτη συνδέει την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με πρόωρους θανάτους που μπορούν να προληφθούν

Πρωινό και διαλειμματική νηστεία: Πότε είναι ωφέλιμο και πότε όχι – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Πως η ώρα του πρώτου γεύματος επηρεάζει τον οργανισμό και τον μεταβολισμό.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα