Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
17.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To μεγάλο μυστικό για μεγάλες παραγωγές αβοκάντο

ΑρχικήΝέαTo μεγάλο μυστικό για μεγάλες παραγωγές αβοκάντο
spot_img

Λεπτομέρειες για την παραγωγή αβοκάντο, από την Ισπανική BROKAW ESPANA στην FRESKON-HELEXPO

Τα μυστικά για μεγάλες παραγωγές τροπικών φρούτων και ιδιαίτερα του αβοκάντο έδωσε στο πλαίσιο της έκθεσης Freskon που φιλοξενείται στην ΔΕΘ από σήμερα μέχρι και τις 25 Απριλίου, η εκπρόσωπος της εταιρίας BROKAW ESPANA, Elsa Grande Abascal. Η εταιρεία της ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή αβοκάντο, μάνγκο και άλλων τροπικών οπωροφόρων δέντρων για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η κα. Grande Abascal αναφέρθηκε στη βλαστητική διαφορά μεταξύ κλωνικών και σπορόφυτων φυτών, τον τρόπο ανάπτυξης που χρησιμοποιούνται σε ένα τοπικό φυτώριο, τον τρόπο με τον οποίο μεταφυτεύονται τα φυτά, τις τεχνικές καλλιέργειας και την σημασία της χρήσης κλωνικών γόνων -ριζών.

“Το μεγάλο μυστικό για μεγάλες παραγωγές αβοκάντο είναι ο σωστός τρόπος ποτίσματος. Θα πρέπει το νερό να βρίσκεται κοντά στην ρίζα του, ενώ πριν βγει από το φυτώριο θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Σήμερα το 81% των επαγγελματιών αγροτών χρησιμοποιεί κλωνικά φυτά και μόλις το 19% χρησιμοποιεί για την καλλιέργεια αποκλειστικά σπόρο. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το έδαφος. Πρώτα πρέπει να γίνει ανάλυση του νερού και του εδάφους και μετά η φύτευση των φυτών. Οι καλλιέργειες τροπικών φρούτων μπορεί να γίνει σε όλα τα μέρη του κόσμου και γνωρίζει τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη άνθηση”, τόνισε η κα. Grande Abascal που δήλωσε ότι υπάρχουν 30 περίπου στάδια που ακολουθεί το φυτό από την αρχή μέχρι το τέλος που φεύγει από το φυτώριο.

Η ίδια με βίντεο έδειξε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας της, επισημαίνοντας ότι όλες οι εργασίες γίνονται χειρονακτικά και ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε όλα τα στάδια. “Ενα κλωνικό φυτό έχει τιμή περίπου 17-18 ευρώ, την ίδια στιγμή που ένα φυτό που προέρχεται από καρπό στοιχίζει περίπου 7-8 ευρ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λευκό ψωμί: Ανθυγιεινό όσο το κάπνισμα!

Τα τεράστια επίπεδα υδατανθράκων του λευκού ψωμιού, διασπώνται τόσο γρήγορα στο σώμα που προκαλούν έντονες αυξήσεις σακχάρου και ''χτυπάνε κόκκινο'' τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σαν να... παίρνουμε κοκαΐνη.

Ποιο γνωστό ελληνικό ελαιόλαδο περιέχει απαγορευμένο φυτοφάρμακο – Αποσύρθηκε από την αγορά της Δανίας (φωτο)

Οι αρχές της Δανίας ανακάλεσαν από την αγορά εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο.

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα