Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: Αποδοχή γιαουρτιού εμπλουτισμένου με πυρήνα μήλου

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΜελέτη: Αποδοχή γιαουρτιού εμπλουτισμένου με πυρήνα μήλου
spot_img

Τεστ αποδοχής από τους καταναλωτές για το ελληνικό γιαούρτι που έχει εμπλουτιστεί από το υποπροϊόν της παραγωγής χυμού μήλου.

Ο πυρήνας μήλου (AP), που αποτελείται από τη φλούδα και τα υπολείμματα πολτού μήλου, είναι ένα υποπροϊόν που παράγεται κατά την επεξεργασία του μήλου για την παραγωγή χυμού και ροφημάτων. Επί του παρόντος, το AP χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και οργανικό λίπασμα σε οπωρώνες και θερμοκήπια, αλλά τα περισσότερα απορρίπτονται.

 Το AP αντιπροσωπεύει το 20 έως 30% του βάρους ενός μήλου και περιέχει ουσίες πηκτίνης, απλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, μέταλλα και πολυφαινόλες οι οποίες  έχουν λειτουργικά χαρακτηριστικά όπως αντιοξειδωτική και αντικαταθλιπτική δράση και βιολογικές ιδιότητες όπως μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου, μείωση του επιπέδου χοληστερόλης, μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου ΙΙ και απώλεια βάρους. Μάλιστα η περιεκτικότητα των πολυφαινολών στο AP, είναι υψηλότερη από αυτή των φρέσκων μήλων ή των χυμών μήλων.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό foods του mdpi στην  ενότητα Διατροφή Τροφίμων είχε στόχο, να βρει μια βιώσιμη εφαρμογή για το AP σε ελληνικό γιαούρτι (που προάγει την υγεία) εμπλουτισμένο με σιρόπι AP (APS).

 Το σιρόπι πυρήνα μήλου (APS) παρασκευάστηκε με σκόνη πυρήνα μήλου (ΑΡ) σε πέντε διαφορετικές συγκεντρώσεις προσθήκης (0,00%, 1,25%, 2,50%, 3,25% και 5,00%) και αξιολογήθηκαν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Πραγματοποιήθηκε ένα τεστ αποδοχής από τους καταναλωτές. Το APY1.25 έδειξε σημαντικά υψηλότερη συνολική αποδοχή, αποδοχή γεύσης, ένταση γλυκού, αποδοχή επίγευσης και πρόθεση αγοράς. Η αποδοχή χρώματος, η ξινή ένταση και η κρεμώδης αποδοχή του ελληνικού γιαουρτιού εμπλουτισμένου με APS μειώθηκαν σημαντικά με τον εμπλουτισμό του με τον πυρήνα μήλου. Συμπερασματικά, η δοκιμή αποδοχής των καταναλωτών υποδηλώνει ότι το ελληνικό γιαούρτι εμπλουτισμένο με APS 1.25 θεωρείται το πιο αποδεκτό.

Για να διαβάσετε την επιστημονική έρευνα πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα