Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ψωμί πριν το κυρίως γεύμα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί δεν πρέπει να τρώμε ψωμί πριν το κυρίως γεύμα;
spot_img

Ποια τα αρνητικά της κατανάλωσης ψωμιού πριν το γεύμα;

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε καλά τους “κινδύνους” του να τσιμπολογάμε ψωμί πριν φάμε έξω σε μια ταβέρνα ή εστιατόριο, αλλά για κάποιο λόγο, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να το κάνουμε.

Πέρα, όμως, από το προφανές, ότι δηλαδή το ψωμί δεν αφήνει “χώρο” για να απολαύσουμε το κυρίως γεύμα, υπάρχουν και πρόσθετα αρνητικά σε αυτή τη συνήθεια. Σύμφωνα με διατροφολόγους, η σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας είναι ένα από τα πράγματα, στα οποία πρέπει να δίνουμε βάση για να εξισορροπήσουμε το σάκχαρο στο αίμα και να βελτιώσουμε την πέψη. Και δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι το ψωμί πριν το γεύμα δεν είναι καλή επιλογή.

Ο κύριος λόγος που πρέπει να μείνουμε μακριά από το καλάθι με το ψωμί στα εστιατόρια οφείλεται στο άμυλο που περιέχει. Αναλυτικότερα, όταν το στομάχι μας είναι άδειο, τα αμυλούχα τρόφιμα, όπως το ψωμί, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της γλυκόζης και να επηρεάσουν σημαντικά τη διαδικασία της πέψης, για όλο το γεύμα που θα ακολουθήσει.

“Η κατανάλωση ψωμιού, ιδιαίτερα επεξεργασμένου λευκού ψωμιού, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ινσουλίνης και έπειτα απότομη πτώση, που αργότερα θα δημιουργήσει ξανά αίσθημα πείνας. Μπορεί επίσης να διαταράξει τη ρύθμιση της όρεξης, οδηγώντας ενδεχομένως σε υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια του κύριου γεύματος”, λέει στο womanandhome.com ο ειδικός διατροφής στο βρετανικό κέντρο Omni, Andy Daly.

Ποια είναι η καλύτερη λύση, λοιπόν; Να παραλείψουμε τελείως το ψωμί; Όχι! Αντίθετα, μπορούμε να το καταναλώσουμε μαζί με τις πρωτεΐνες και τα λαχανικά, προκειμένου η καμπύλη της γλυκόζης να ισορροπήσει. Ωστόσο, μερικοί διατροφολόγοι συνιστούν μαύρο ή πολύσπορο ψωμί ως καλύτερη εναλλακτική, προκειμένου να μην χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το τσιμπολόγημα, αλλά να βελτιώνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα και να ομαλοποιεί την πέψη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο