Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις μπύρας

ΑρχικήΝέαΗ κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις μπύρας
spot_img

Έρευνα Ιαπωνικής ζυθοποιίας σε συνεργασία με τη Microsoft.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ιαπωνικής ζυθοποιίας Asahi προειδοποίησε ότι οι νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κλιματική αλλαγή, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο έλλειψης μπύρας.

Αυτό γιατί οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν πλήξει τις προμήθειες κριθαριού και λυκίσκου σε όλο τον κόσμο, μία επίπτωση που θα φανεί περαιτέρω μέσα στα επόμενα 30 χρόνια σύμφωνα με ανάλυση της ζυθοποιίας που έγινε σε συνεργασία με τη Microsoft και μια εταιρεία αγροτεχνολογίας.

Η εαρινή συγκομιδή κριθαριού στη Γαλλία θα μπορούσε να μειωθεί κατά 18% έως το 2050 σύμφωνα με το σενάριο των 4 βαθμών του ΟΗΕ, ενώ η σοδειά της Πολωνίας θα συρρικνωθεί κατά 15%, σύμφωνα με τους Financial Times . Επίσης στην Τσεχία, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λυκίσκου στον κόσμο η ποιότητα του λυκίσκου θα μπορούσε επίσης να μειωθεί κατά 25% σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση.

Η ανάλυση προέβλεψε ότι η γαλλική συγκομιδή θα μειωθεί κατά 10%, στην Πολωνία κατά 9% και η ποιότητα του λυκίσκου στην Τσεχική Δημοκρατία κατά 13%, σε ένα σενάριο αύξησης της θερμοκρασίας έως 2°C. Όμως ο ΟΗΕ προβλέπει αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,6°C, υποδηλώνοντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να χειροτερέψει πολύ. Οι τιμές της βύνης και του κριθαριού στην Ευρώπη έφθασαν σε υψηλά ρεκόρ το 2022 και ο Κατσούκι ισχυρίζεται ότι η κλιματική αλλαγή είχε ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: The drink business

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα