Απαγορεύσεις σε εκτροφή, σφαγή και πώληση, για ανθρώπινη κατανάλωση- Έως 3 χρόνια η ποινή.
Στο δρόμο αναγνώρισης των σκύλων, ως ζώων συντροφιάς οδεύει η Νότια Κορέα, η οποία θέτει εκτός νόμου τη βιομηχανία κρέατος σκύλων. Η απαγόρευση, σύμφωνα με το FoodIngredientsFirst, θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες και θα περιλαμβάνει μια τριετή σταδιακή κατάργηση, απαγορεύοντας τελικά την εκτροφή, τη σφαγή και την πώληση σκύλων και κρέατος σκύλου για ανθρώπινη κατανάλωση.
Παρά το γεγονός πως η κατανάλωση κρέατος σκύλου στη χώρα είναι περιορισμένη, καθώς έρευνα του 2020 έδειξε ότι το 83,8% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν είχαν καταναλώσει ποτέ κρέας σκύλου ούτε είχαν πρόθεση να το κάνουν, ωστόσο έως τώρα ήταν νόμιμη. Το πρώτο βήμα έγινε το 2018, όταν ένα δημοτικό δικαστήριο της Νότιας Κορέας έκρινε ότι η θανάτωση σκύλων για το κρέας τους ήταν παράνομη, ωστόσο ο νόμος που απαγορεύει την ανθρώπινη κατανάλωση τέθηκε 6 χρόνια μετά. Ο νέος νόμος έρχεται εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής και δημόσιας πίεσης να αναγνωρίσει τα ζώα ως συντρόφους και όχι ως τροφή.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της χώρας, περίπου 1.160 φάρμες εκτρέφουν σκύλους για ανθρώπινη κατανάλωση στη Νότια Κορέα και περίπου 520.000 σκύλοι εκτρέφονται σε αυτές τις φάρμες ετησίως, ενώ περίπου 1.700 εστιατόρια πωλούν κρέας σκύλου σε όλη τη χώρα. Η Humane Society International υπολογίζει ότι έως και ένα εκατομμύριο σκύλοι εκτρέφονται σε εργοστάσια και σκοτώνονται για ανθρώπινη κατανάλωση στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο.
Οι εκτροφείς σκύλων, οι σφαγείς και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για κρατική αποζημίωση σε μια διαδικασία παρόμοια με το πρόγραμμα Models for Change που διαχειρίζεται η Humane Society International Korea. Από το 2015, η φιλανθρωπική οργάνωση έχει βοηθήσει 18 εκτροφείς σκύλων σε όλη τη Νότια Κορέα να στραφούν σε καλλιέργειες όπως τσίλι και μαϊντανός ή παράδοση νερού. Οι κυρώσεις για παραβίαση του νέου νόμου περιλαμβάνουν φυλάκιση έως τρία χρόνια και πρόστιμα.
Η Νότια Κορέα προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο χωρών και εδαφών σε όλη την Ασία που έχουν απαγορεύσει το εμπόριο κρέατος σκύλου, με διαφορετικούς βαθμούς επιβολής, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες, η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη.