Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτοφάρμακα εναντίον ανθρώπων: Η επιστήμη αντεπιτίθεται…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦυτοφάρμακα εναντίον ανθρώπων: Η επιστήμη αντεπιτίθεται...
spot_img

Η νέα πρωτοποριακή έρευνα Ελλήνων Επιστημόνων

Πριν από λίγες μέρες, διαβάσαμε στο cibum.gr για μια καινοτόμα προσέγγιση Ελλήνων επιστημόνων στο θέμα της μείωσης χρήσης χημικών ζιζανιοκτόνων.

- Advertisement -

Mία καινοτόμα μέθοδος για την αντιμετώπιση των ζιζανίων στις καλλιέργειες που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια την γλυφοσάτη και με αποτελεσματικότητα που φτάνει το 90%, χωρίς να βλάπτει τους αγρότες και το περιβάλλον και να δημιουργεί θέμα στην ασφάλεια του τρόφιμου, ανακάλυψαν επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωργίας & Ζιζανιολογίας, Ηλία Tραυλό. Πρόκειται για έναν θερμαινόμενο αφρό φυτικής προέλευσης, που έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει τα ζιζάνια τόσο αποτελεσματικά όσο ένα εμπορικό χημικό σπρέι και μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη, πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση.

Για την γλυφοσάτη, με τις σοβαρές παρενέργειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο, είχαμε γράψει πρόσφατα, εδώ. Η γλυφοσάτη απλά …σκοτώνει!

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το επόμενο βήμα ώστε αυτή η νέα μέθοδος να γίνει εμπορικά διαθέσιμη.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα