Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η κρεατοφαγία μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ κρεατοφαγία μπορεί να θεραπεύσει τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου
spot_img

Επιστημονική μελέτη έδειξε τις επιδράσεις της κρεατοφαγίας στη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και στην ελκώδη κολίτιδα.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Frontiers Nutrition στις 2.9.2024, με τίτλο: Case report: Carnivore–ketogenic diet for the treatment of inflammatory bowel disease: a case series of 10 patients.

Η μελέτη έδειξε οτι η κρεατοφαγία είχε θετική επίδραση στους ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (Inflammatory Bowel Disease).

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: οι ασθενείς βρήκαν την διατροφή που βασίζεται στην κρεατοφαγία πιο ευχάριστη και με θετική επίδραση στην ποιότητα της ζωής τους!

“Carnivore diet & IBD: “clinical improvements were universal [improvement between 72-165 points on the IBDQ]. Patients’ diets comprised mostly meat, eggs & animal fats. Patients report their diets are pleasurable, sustainable & unequivocally enhance their quality of life”.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι κετογονικές δίαιτες και διατροφή που περιλαμβάνει κρέας υπόσχονται θεραπεία της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn. Αυτές οι περιπτώσεις είναι σύμφωνες με την κλινική βιβλιογραφία που δείχνει μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων της εντερικής κετόνης και της δραστηριότητας της IBD, καθώς και των θεραπευτικών επιδράσεων των δίαιτων χαμηλής αποβολής υπολειμμάτων στον μεταβολισμό της μικροχλωρίδας του παχέος εντέρου.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο