Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών και ποιοι παράγοντες τις επηρεάζουν

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι ακαδημαϊκές επιδόσεις των φοιτητών και ποιοι παράγοντες τις επηρεάζουν
spot_img

Πως επηρεάζει η διατροφή και η διατροφική ανασφάλεια την επίδοση των φοιτητών.

Στις 11 Αυγούστου, δημοσιεύθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην επιστημονική επιθεώρηση “Foods” με τίτλο:

“Beyond the Classroom: The Influence of Food Insecurity, Mental Health, and Sleep Quality on University Students’ Academic Performance”

https://www.mdpi.com/2304-8158/13/16/2508

Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη του άρθρου.

Πρόκειται για μια αξιόλογη ερευνητική προσπάθεια να συσχετισθεί η διατροφή, η διατροφική ανασφάλεια (food insecurity), η ποιότητα του ύπνου και η διανοητική/ψυχική υγεία (mental health) με τις επιδόσεις φοιτητών.

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διατροφική ανασφάλεια έχει σημαντικές επιπτώσεις σε όλους τις παραμέτρους που σχετίζονται με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Abstract

We aimed to analyze the association between food insecurity (FI) and academic performance in university students, including mental health and sleep quality (SQ), in an association model. A cross-sectional design included university students (n = 466, 72.5% women) from Mexico. We applied the Latin American and Caribbean Food Security Scale, the Depression Anxiety and Stress Scale (DASS-21), and the Pittsburgh Sleep Quality Index. Students self-reported their academic grading (AG) and perceptions about their academic performance. Spearman’s rho and multiple logistic regression models were used. Almost half (47%) experienced some level of FI. The median AG was 95. AG was not significantly (p > 0.05) correlated with FI, nor with depression, anxiety, stress, and SQ. Considering mental health and SQ, moderate/severe FI remained significantly associated with perceived overall progress in college (OR: 2.96; 95%CI: 1.49, 5.88) and attendance to classes (OR:3.14; 95%CI: 1.19, 8.28) as poor or regular, and it was positively related to perceiving difficulties in completing their studies (OR:2.75; 95%CI: 1.43, 5.29). Stress, anxiety, depression symptoms, and poor SQ were also significantly associated with poor/regular perception of academic performance. These findings highlight the need to address psychological and nutritional factors in university students to promote their well-being and academic success.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο