Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Στις 14 Μάρτη, έγραψα για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και τα παιδιά. Σήμερα, ας δούμε μια άλλη διάσταση σχετικά με την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrients”.
Investigating the Relationship Between Ultra-Processed Food Consumption and Academic Performance in the Adolescent Population: The EHDLA Study
https://www.mdpi.com/2072-6643/17/3/524
The first study linking a high UPF intake with poor academic performance. I’m not surprised. I hope it’s reversible. Our brains need proper food just as our bodies do
Είναι η πρώτη μελέτη που συσχετίζει την υπερκατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων με τις επιδόσεις μαθητών και φοιτητών.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet