Εφαρμογές βιοενεργών υποπροϊόντων των οινοποιείων, ως συστατικά βιολειτουργικών τροφίμων, συμπληρωμάτων και θρεπτικών ουσιών.
Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκε μια εξαιρετική ενδιαφέρουσα έρευνα από τον συνάδελφο και αγαπητό φίλο Αλέξανδρο Τσούπρα και την ερευνητική του ομάδα.
Tsoupras, A.; Ni, V.L.J.; O’Mahony, É.; Karali, M. Wine-Making; “with one Stone Two Birds”? A Holistic Review of the Bio-Functional Compounds, Applications and Health Benefits of Wine and Wineries’ By-Products. Preprints.org 2023, 2023061034. https://doi.org/10.20944/preprints202306.1034.v1
Εδώ, μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το άρθρο.
Οι συγγραφείς αναλύουν όλες τις δραστικές ενώσεις του κρασιού, των παραπροϊόντων της οινοποίησης αλλά και των κρασιών με 0% αλκοόλη και τις καρδιοπροστατευτικές δράσεις αυτών των ενώσεων.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet