Γιατί το HACCP δεν είναι παίξε γέλασε.
Διάβασα πρόσφατα στο cibum δυο ειδήσεις:
Ιταλία: Πέντε νεκροί από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα!
Δυο ειδήσεις που έρχονται να μας θυμίσουν το αυτονόητο για όσους ασχολούμαστε με την ασφάλεια των τροφίμων και τα συστήματα HACCP: αν το σύστημα HACCP δεν μπορεί να κάνει επαρκή ανάλυση κινδύνων στις πρώτες ύλες αλλά και σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας, τότε τα τελικά προϊόντα μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.
Το HACCP δεν είναι παίξε γέλασε.
Απαιτεί επαγγελματική δεινότητα και συνεχή επαγρύπνηση.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet