Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ύπνος βαθύς…

spot_img

Για τους επενδυτές της βιομηχανίας τροφίμων…

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στο cibum σχετικά με την κλιματική αλλαγή, οι εκπομπές μεθανίου του ζωικού κεφαλαίου ευθύνονται για έως και το 32% των εκπομπών μεθανίου παγκοσμίως και η μείωσή τους στον γεωργικό τομέα κατά 45% έως το 2030 μπορεί να μεταφραστεί στην αποφυγή της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 0,3°C έως το 2040.

Το μεθάνιο έχει 82,5 φορές μεγαλύτερο δυναμικό θέρμανσης από το CO2 σε μια περίοδο 20 ετών. Ωστόσο, οι εκπομπές μεθανίου συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη πιο γρήγορα από το CO2 και το 2021 σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ στα επίπεδα μεθανίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπως επισημαίνει η μελέτη.

Παρ’ όλες αυτές τις ανησυχητικές εξελίξεις, μόνο το 9% των επενδυτών αναφέρουν σημαντικές επενδύσεις σε εναλλακτικές λύσεις κρέατος, το 36% των επενδυτών δεσμεύονται για μέτριες επενδύσεις και το 28% για μικρές επενδύσεις, σύμφωνα με την έκθεση του Changing Markets Foundation.

Το καλοκαίρι που τελειώνει φέτος έφερε θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές χώρες της Ευρώπης, δασικές πυρκαγιές και… θανάτους αλλά παρά την επερχόμενη τραγωδία, οι «μεγάλοι παίκτες» – επενδυτές δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τι επέρχεται…Δυστυχώς, κοιμούνται ύπνο βαθύ…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο