Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Future Food Today

ΑρχικήFuture Food Today

Το μέλι Εύβοιας πρώτη ύλη για καινοτόμο συμπλήρωμα υγείας που δημιούργησε Βρετανικό Πανεπιστήμιο

Το πρώτο του είδους του τρισδιάστατο εκτυπωμένο συμπλήρωμα υγείας, με βάση ελληνικό μέλι και κακάο που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φτιάχνοντας την τέλεια μπουκιά κρέατος

H εισαγωγή νέων μεταϋλικών στο γαστρονομικό τοπίο, ανοίγει νέες δυνατότητες για το σχεδιασμό προϊόντων διατροφής που είναι τόσο ελκυστικά όσο και βιώσιμα.

Έλληνες ερευνητές αναπτύσσουν γιαούρτι βιολειτουργικής δράσης εμπλουτισμένο με ιπποφαές

Πιλοτική καλλιέργεια πέντε ποικιλιών ιπποφαούς (Hippophae L.) με χρήση γεωργίας ακριβείας για την ανάπτυξη υψηλής διατροφικής αξίας γιαουρτιού, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής.

Τρόφιμα με έντομα: Η EFSA ενέκρινε όλες τις μορφές γρύλου ως νέο τρόφιμο στην ΕΕ

Ασφάλεια κατεψυγμένων, αποξηραμένων και σε σκόνη οικιακών γρύλων (Acheta domesticus) ως νέα τροφή. 

Πόσο αποδέχονται οι καταναλωτές τα προϊόντα υδροπονίας και κάθετης καλλιέργειας

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις απόψεις των καταναλωτών για τα προϊόντα SFS σύμφωνα με 56 μελέτες.

Επιστήμονες και σεφ με Michelin αποκάλυψαν ένα καινοτόμο συστατικό μυκηλίου  

Όταν η γαστρονομία συνδυάζεται με τη μικροβιολογία, τη γενετική, την αναλυτική χημεία και την αισθητηριακή ανάλυση.

Μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος

Περιβαλλοντικά οφέλη του καλλιεργούμενου κρέατος - Πρωτοποριακή μελέτη lca από την bene meat technologies.

Ψωμί και ζυμαρικά εμπλουτισμένα με καφέ, γίνεται;

Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι προσθήκη υπολειμμάτων καφέ σε προϊόντα αρτοποιίας και σε ζυμαρικά οδηγεί στη δημιουργία καινοτόμων, θρεπτικών και οικονομικά βιώσιμων τροφίμων.

Έρευνα χρηματοδοτούμενη από τον Bill Gates αλλάζει το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων

Επιστημονική ομάδα που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates δημοσιεύει νέες γνώσεις που θα μπορούσαν να απλοποιήσουν τη γενετική μεταφορά της δέσμευσης αζώτου σε καλλιέργειες τροφίμων.

Κορυφώνεται η τεχνολογία καλλιεργημένου στο εργαστήριο κρέατος

 Χοιρινό που καλλιεργείται στο εργαστήριο υποστηρίζεται από κόκκους σόργου.

Αγγούρια, μαρούλια, ντομάτες: Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πλύσης

Επίδραση των διαφόρων πρωτοκόλλων πλύσης στον μετριασμό της μόλυνσης από E. coli σε ωμά λαχανικά σαλάτας.

Ρεβίθια: Το τρόφιμο του μέλλοντος που μπορεί να καλλιεργηθεί σε συνθήκες ξηρασίας

Επιστημονική ομάδα κατάφερε να καλλιεργήσει ποικιλίες ρεβιθιών που αντέχουν σε συνθήκες ξηρασίας.

Καινοτομία: Μανιτάρι με γεύση… κοτόπουλο!

Το μανιτάρι παράγεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον με προηγμένη μυκητολογία.

Βρετανία: Πρόσω ολοταχώς για κρέας εργαστηρίου – Χρηματοδότηση 1,9 εκατ. ευρώ

Ανακοινώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα sandbox για προϊόντα που καλλιεργούνται σε κύτταρα.

Το μέλλον της γεωργίας: Αεροφάρμες, LED φωτισμοί και ρομποτική

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αστικής γεωργίας μπορεί να μειώσει την εξάρτηση από την παραδοσιακή γεωργία και να συμβάλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων.

Η διατροφή με βρώσιμα έντομα έχει θετικά αποτελέσματα στη λίμπιντο και στον ύπνο

Τι έδειξε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε αρουραίους.

Το φυτικό γάλα μέσω ζύμωσης ακριβείας θα κυριαρχήσει στην Ευρώπη έως το 2040- Με ποια προϋπόθεση

Τι έδειξε έκθεση εταιρείας συμβούλων εναλλακτικών πρωτεϊνών.

Η νανοτεχνολογία φέρνει το αύριο στον ελληνικό πρωτογενή τομέα

Επίσκεψη Τσιάρα και Έζντεμιρ στο Ελληνικό Κέντρο Νανοτεχνολογίας Organic Electronics Technologist.

Ευρώπη: Έρχεται καπνιστός σολομός με βάση τη σπιρουλίνα

Με 40% πρωτεΐνη χωρίς συντηρητικά.

Startup φτιάχνει καφέ χωρίς… καφέ, με μπαγιάτικο ψωμί!

Άλλη μια καινοτομία με στόχο τη βιωσιμότητα.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο