Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτικός σολομός: Άλλο ένα “ψεύτικο” τρόφιμο κατακλύζει την αγορά

Το μέλλον είναι εδώ

ΑρχικήFuture Food TodayΦυτικός σολομός: Άλλο ένα "ψεύτικο" τρόφιμο κατακλύζει την αγορά
spot_img

Η Wanda Fish, η οποία καλλιεργεί φιλέτα ψαριών εκτός νερού, παρουσίασε ένα πρωτότυπο 3D σασίμι τόνου.

Η ισραηλινή εταιρεία αναφέρει ότι το τρισδιάστατο φιλέτο συνδυάζει την κυτταρική μάζα των μυών και του λίπους που δημιουργείται από τα ίδια τα κύτταρα του ερυθρού τόνου, τα οποία αναπτύσσονται μαζί με μια μήτρα φυτικής προέλευσης.

Παραδοσιακά, το ωμό σασίμι τόρο αποτελείται από το κάτω μέρος της κοιλιάς του ψαριού. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος, με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ωμέγα-3, που του δίνει μια μοναδική μαλακή αίσθηση και το καθιστά το πιο τρυφερό και επιθυμητό κρέας του ψαριού.

Η Wanda Fish αναφέρει ότι το σασίμι που καλλιεργεί με κύτταρα διαθέτει τα ίδια αισθητηριακά χαρακτηριστικά με το σασίμι τόρο άγριας προέλευσης και έχει συγκρίσιμο θρεπτικό πλούτο, ιδίως πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

«Βασική εστίαση στη δημιουργία του προϊόντος μας ήταν η επίτευξη της ίδιας ποιότητας λίπους με το πραγματικό bluefin Toro sashimi για να δημιουργηθεί η ίδια εμφάνιση και αίσθηση στο στόμα», δήλωσε η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Wanda Fish, Daphna Heffetz. «Η επίτευξη αυτού του ορόσημου αποδεικνύει την ικανότητα της Wanda Fish να διαθέτει στην αγορά ένα φιλέτο τόνο Toro από ολόκληρο ερυθρό τόνο χωρίς να βλάπτει τον ωκεανό ή να μειώνει τον πληθυσμό των άγριων ψαριών. Το προϊόν είναι βιώσιμο και φυσικά απαλλαγμένο από μικροπλαστικά, υδράργυρο και άλλες χημικές τοξίνες που βρίσκονται πολύ συχνά στα άγρια αλιεύματα».

Το σασίμι Toro μπορεί να κοστίζει 100$ ανά μερίδα και η υψηλή τιμή του ψαριού μπορεί να κάνει το προϊόν της Wanda Fish ανταγωνιστικό. Η διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιεί μια γρήγορη, χαμηλού κόστους και εύκολα κλιμακούμενη μέθοδο, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία απέσπασε 7,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από τον ολλανδικό επενδυτή θαλασσινών AquaSpark και άλλους σε έναν γύρο χρηματοδότησης τον περασμένο Οκτώβριο.

- Advertisement -

Ψάρι υψηλής ζήτησης

Ο ερυθρός τόνος είναι σε υψηλή ζήτηση, με περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις που ταιριάζουν με τη γεύση και την υφή του άγριου ψαριού. Ήδη από τα τέλη του 2023, κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ ένα τρισδιάστατο εκτυπωμένο vegan φιλέτο σολομού. Το φιλέτο με βάση τη μυκοπρωτεΐνη γίνεται το πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωμένο τρόφιμο στον κόσμο που διατίθεται στην αγορά.

Η Wanda Fish θα εισαγάγει αρχικά τον τόνο της στον τομέα των υπηρεσιών εστίασης υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην ιαπωνική κουζίνα, όπου το σούσι και το σασίμι αποτελούν παραδοσιακά χαρακτηριστικά. Η εστίασή στον ερυθρό τόνο ως το πρώτο της προϊόν καθορίστηκε από τις ανάγκες της αγοράς και όχι από την τεχνολογία.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα