Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αποκαλύφθηκαν τα τρόφιμα του μέλλοντος μέσω τεχνητής νοημοσύνης

ΑρχικήFuture Food TodayΑποκαλύφθηκαν τα τρόφιμα του μέλλοντος μέσω τεχνητής νοημοσύνης
spot_img

Η έκθεση της Co-op διερευνά τις μεταβαλλόμενες απόψεις σχετικά με την ηθική και τη βιωσιμότητα των τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης Co-op δημοσίευσε εικόνες που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη και δείχνουν πώς θα μπορούσαν να είναι τα τρόφιμα του μέλλοντος, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης Responsible Retailing Report.

Οι ειδικοί του FixOurFood και του Πανεπιστημίου του York πιστεύουν ότι τα τρόφιμα το 2054 θα μπορούσαν να μοιάζουν δραστικά διαφορετικά, με επιλογές που φαίνονται ριζοσπαστικές και σχεδόν απίστευτες το 2024, να γίνονται ο κανόνας.

Η μελέτη προβλέπει ότι το παραδοσιακό κυριακάτικο ψητό ή το ψάρι με πατάτες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από νέα αγαπημένα φαγητά με τη μορφή σαλάτας με έντομα, μπριζόλες εργαστηρίου και μπιφτέκια αζόλα.

Ο Bob Doherty, διευθυντής του FixOurFood και κοσμήτορας της σχολής για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία στο Πανεπιστήμιο του York, εξήγησε: «Τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε δει επιστημονικά άλματα για πιο βιώσιμα προϊόντα που ήταν αδιανόητα για τους περισσότερους το 1994. Μέχρι το 2054, οι Βρετανοί θα έχουν βρώσιμα έντομα στο πιάτο τους, και μπορεί να δούμε τη σύνθλιψη των γρύλων γρηγορότερα από τα δημητριακά ολικής άλεσης».

Τρόφιμα του μέλλοντος

Θα υπάρξει αύξηση των αστικών εσωτερικών καλλιεργειών σε όλη τη Βρετανία, ενισχύοντας την παραγωγή κρέατος και θαλασσινών που παρασκευάζονται στο εργαστήριο.

Καθώς οι καταναλωτές αποκτούν μεγαλύτερη συνείδηση για την υγεία, οι ευέλικτες δίαιτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία, με αποτέλεσμα οι πρωτεΐνες εντόμων, συμπεριλαμβανομένων των ακριδών και των γρύλων, να γίνουν μέρος της καθημερινής διατροφής. Είτε με τη μορφή σνακ είτε ως πρωτεϊνικό στοιχείο ενός κύριου γεύματος.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι τα αβοκάντο και οι ελιές θα μπορούσαν να αυξηθούν στο Surrey μέχρι το 2054 λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αυτό θα αύξανε την προτίμηση στα τοπικά προϊόντα και θα μείωνε την εξάρτηση από τα εισαγόμενα λαχανικά.

Επιπλέον, η εκτεταμένη αναπαραγωγή φυτών θα δει την προσθήκη νέων ποικιλιών, που δεν είναι ευρέως γνωστές σήμερα, όπως η ταχέως αναπτυσσόμενη φτέρη γλυκού νερού Azolla που χρησιμοποιείται για σούπες, σαλάτες και ακόμη και μπιφτέκια, πρόσθεσε η Co-op.

Άλλα ευρήματα

Η μελέτη σημείωσε ότι η υποστήριξη του Δίκαιου Εμπορίου θα γίνεται όλο και πιο σημαντική, επειδή οι μικρές αγροτικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο θα πληγούν πιο σοβαρά από την κλιματική αλλαγή σε σύγκριση με άλλες.

Το τουρσί λαχανικών θα αποκτήσει δυναμική, καθώς οι Βρετανοί καταναλωτές επιδιώκουν να μειώσουν τα απορρίμματα τροφίμων και να επεκτείνουν τη διαθεσιμότητα των λαχανικών πέρα από τις παραδοσιακές εποχές.

Οι δεξιότητες μαγειρικής των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται επίσης να βελτιωθούν, καθώς θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μετά την καθιέρωση της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας που εισάγεται σύντομα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο