Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

No Palm Ingredients, The Netherlands: produces sustainable microbial oils to replace the use of palm

ΑρχικήFuture Food TodayNo Palm Ingredients, The Netherlands: produces sustainable microbial oils to replace the use of palm
spot_img

Goodbye palm oil. Hello microbial oil.

NoPalm Ingredients produces sustainable microbial oils to replace the use of palm- and other tropical oils in food, cosmetics, and detergents. The oil is manufactured by fermenting sidestreams in a sustainable, circular, environmentally friendly way.

Founded in 2021, NoPalm Ingredients is on a mission to challenge companies and product manufacturers around the globe to replace palm oil as an ingredient with our sustainable microbial oils.

- Advertisement -

With our product we strive to prevent carbon emissions and protect forests, wildlife and local populations and to help contribute to change, drop by drop.

Our Technology

During our process of creating microbial oil, we use sidestreams, such as potato peels, rejected vegetables, or any other biomass that contains either sugar, fatty acids, or alcohols, as our raw material input.

The biomass is then crushed/shredded to ferment it with specific yeast. Following the fermentation process, we separate the microbial oil produced from the biomass.

The microbial oil we sell to companies is used either as a pure or fraction replacement in food, cosmetics and detergents. The left biomass is brought back into the value chain and used by other partners to valorize.

READ MORE

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα