Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αχαΐα: Κλειστή η εστίαση από Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας – Χωρίς take away

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑχαΐα: Κλειστή η εστίαση από Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας – Χωρίς take away
spot_img

Κατεβάζει ρολά τη Δευτέρα ο κλάδος της εστίασης στην Αχαΐα, με εισήγηση του ΣΚΕΑΝΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως, για τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων.

Οι επαγγελματίες του κλάδου θεωρούν πως, η επιβολή rapid test στους ανεμβολίαστους, ακόμα και σε ανοικτούς χώρους μικτών επιχειρήσεων, συνιστά ένα άτυπο lockdown που θα μειώσει περαιτέρω τους πελάτες και τον τζίρο των επιχειρήσεων.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος, τόνισε ότι ο κλάδος δεν έχει άλλο τρόπο, παρά να εκδηλώσει δυναμικά την αντίθεσή του στα μέτρα που ανακοινώθηκαν. «Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και πάμε για γενική απεργία. Στόχος να μην λειτουργεί τίποτα, ούτε το take away», είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Κάθετα αντίθετος τόσο στη φιλοσοφία, όσο και στην πρακτική εφαρμογή των νέων μέτρων, δηλώνει και ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας, βλέποντας ότι περισσότερο στοχεύουν το λιανεμπόριο και την μικρομεσαία επιχείρηση, παρά τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού και την αλλαγή άποψης στους συμπολίτες, που είναι αντίθετοι με τον εμβολιασμό.

Ο Σύλλογος εκφράζει τη διαμαρτυρία του και δηλώνει ακόμα ότι είναι απορίας άξιο πως απαιτείται για την είσοδο των εμβολιασμένων στα καταστήματα λιανικής όπου ο αριθμός των καταναλωτών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, να προηγείται Rapid ή μοριακό τεστ και να επιτρέπεται η χωρίς κανένα έλεγχο και περιορισμό προσέλευση όλων, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στα σούπερ μάρκετ.

Προκειμένου να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ενός κλάδου σε βάρος ενός άλλου και των ισχυρών του εμπορίου σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ζητούν να αναθεωρηθεί η απόφαση που είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στην ανάσχεση της πανδημίας και να υπάρξει έμπρακτος σεβασμός στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισοτιμία μεταξύ των κλάδων του εμπορίου και διασφάλιση των κανόνων ισονομίας και θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα