cibum team
Στον Τύρναβο πραγματοποιήθηκε η ιστορική πρώτη Γενική Συνέλευση της «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση ΤΥΡΙΟΥ ΦΕΤΑΣ – ΑΜΚΕ».
Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Περιφερειάρχες κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός – Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης – Ηπείρου, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας, ενώ επίσης παραβρέθηκαν εκ μέρους του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» ο Γενικός Διευθυντής κ. Δ. Γαλαμάτης και ο κ. Στράτος Νικολάου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος.
Κατά την ομιλία της στην «ιστορική» αυτή συνέλευση, την πρώτη μετά την αναγνώριση της Οργάνωσης από το ΥΠΑΑΤ, η τ. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, κτηνοτρόφων, τυροκόμων και εκπροσώπων γαλακτοβιομηχανιών, ευχαρίστησε το προσωρινό ΔΣ για την πρόσκληση και τόνισε πως και η Κυβέρνηση της ΝΔ και η ίδια, έμπρακτα και αποφασιστικά, είναι πάντα στο πλευρό τους:
«Ακούσατε τον Πρωθυπουργό από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώνει τη μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών από το 13% στο 6% σε μια κίνηση ουσίας αλλά και προφανούς συμβολισμού. Άλλωστε, μέσα σε 25 μήνες έγινε πραγματικότητα ό,τι θεωρούνταν αδύνατο για πολλά χρόνια: η νέα κανονικότητα των ελέγχων για ελληνοποιήσεις, η Διεπαγγελματική, τα πρώτα βαριά πρόστιμα για νοθεία ΠΟΠ προϊόντων, το νέο κυρωτικό πλαίσιο, το νέο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ. Δεν υπάρχει τίποτα, που να το αφήσαμε “στα συρτάρια” επειδή ήταν δύσκολο να γίνει. Και τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη στις εξαγωγές της φέτας και στην τιμή του γάλακτος και θα φανούν επίσης και στην αύξηση της παραγωγής».
Για την πορεία της από δω και πέρα, τόνισε με νόημα πως «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, διότι η Διεπαγγελματική, λόγω ακριβώς αυτής της μεγάλης περιπέτειας μέχρι να ιδρυθεί, ξεκινά χωρίς περίοδο χάριτος ούτε μίας ημέρας. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, οι ανάγκες πολύ μεγάλες, όπως και οι απαιτήσεις, γνωρίζοντας όμως τον Γιάννη Βιτάλη και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. θα έλεγα ότι έχουν όλα τα εχέγγυα για να πετύχουν, υιοθετώντας καλές πρακτικές από αντίστοιχες οργανώσεις στο εξωτερικό ώστε η Διεπαγγελματική της Φέτας να ασκήσει πραγματικά τον ρόλο της στην αγορά και την παραγωγή, στο εσωτερικό και το εξωτερικό».
Έρευνα: Η αντίληψη των καταναλωτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων
Πόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά;
Τσιμπολόγημα: Απολαύστε χωρίς ενοχές!
Χρήσιμο: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να μην θολώνουν τα γυαλιά από τη μάσκα
Υγιεινό σνακ για παιδιά: Τσιπς λαχανικών στο σπίτι
Παιδί και Διαβήτης: Τι πρέπει να κάνουμε για να τον αποφύγουμε;
Ανάκληση κατεψυγμένων ζυμαρικών λόγω… μεταλλικών αντικειμένων
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;