ΑρχικήPicksNews LineEFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων για την ουσία sedaxane στις...

EFSA: Τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων για την ουσία sedaxane στις πατάτες

1 λεπτά ανάγνωσης

Η απόφαση της EFSA στην αίτηση για τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) για τη δραστική ουσία sedaxane στις πατάτες.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 396/2005, η αιτούσα Syngenta France SAS υπέβαλε αίτηση στην αρμόδια εθνική αρχή της Γαλλίας για την τροποποίηση του υφιστάμενου ανώτατου ορίου καταλοίπων (ΑΟΚ) για τη δραστική ουσία sedaxane στις πατάτες.

- Advertisement -

Ο όμιλος Syngenta, που ιδρύθηκε το 2000, είναι σήμερα ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του και παρέχει λύσεις προστασίας σπόρων και καλλιεργειών σε αγρότες σε όλο τον κόσμο.

H επιτροπή διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν προς υποστήριξη του αιτήματος ήταν επαρκή για τη συναγωγή πρότασης ΑΟΚ για τις πατάτες. Διατίθενται επαρκείς αναλυτικές μέθοδοι για την επιβολή της νομοθεσίας για τον έλεγχο των καταλοίπων του σεδαξανίου στο υπό εξέταση εμπόρευμα στο επικυρωμένο όριο ποσοτικού προσδιορισμού (LOQ) 0,01 mg/kg.

- Advertisement -

Με βάση τα αποτελέσματα της εκτίμησης κινδύνου, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πρόσληψη υπολειμμάτων που προκύπτει από τη χρήση σεδαξάνης σύμφωνα με την προβλεπόμενη γεωργική πρακτική είναι απίθανο να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία

Τα δύο πιο κοινά γλυκαντικά συνδέθηκαν με ανησυχητικές αλλαγές στον οργανισμό ακόμη και δύο γενιές αργότερα

Βρίσκονται σε αναψυκτικά, γιαούρτια, γλυκά, μπάρες και δεκάδες προϊόντα χωρίς ζάχαρη – Τι έδειξε νέα μελέτη

Αύγουστος 2026: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

Οι σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις για τα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνα στο cibum.