Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργιογόνα: Δωρεάν Webinar για peanuts control στην παραγωγή τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑλλεργιογόνα: Δωρεάν Webinar για peanuts control στην παραγωγή τροφίμων
spot_img

cibum team

Ο έλεγχος των τροφικών αλλεργιογόνων σε περιβάλλοντα επεξεργασίας μπορεί να είναι μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη εργασία. Οι μάρκες και οι κατασκευαστές όλων των μεγεθών έχουν πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, και συγκεκριμένα του φυστικιού, στις εγκαταστάσεις τους. Με τον FDA να αναγνωρίζει πρόσφατα το σουσάμι ως σημαντικό αλλεργιογόνο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι επεξεργαστές τροφίμων να έχουν πρακτικές και διαδικασίες για τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, με τρόπο που να κρατά ασφαλή τα άτομα με τροφικές αλλεργίες και να επιτρέπει στους μη αλλεργικούς καταναλωτές να απολαύσουν τα τρόφιμα που παράγονται.

Για να βοηθήσει, το National Peanut Board συνεργάστηκε με το φημισμένο Πρόγραμμα Έρευνας και Πόρων για τις Αλλεργίες Τροφίμων (FARRP) για να δημιουργήσει το «Controlling Peanut Ingredients in Food Processing Facilities», έναν δωρεάν, downloadable χάρτη πορείας για τους μεταποιητές για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων ελέγχου των αλλεργιογόνων, με εστίαση στον έλεγχο των συστατικών φυστικιών.

Αυτό το webinar θα ενημερώσει σχετικά με τα βασικά των τροφικών αλλεργιών και τις βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης κινδύνου καθώς και για

  • Έλεγχοι αλυσίδας εφοδιασμού.
  • Λήψη, αποθήκευση και χειρισμός συστατικών.
  • Αποτροπή της διασταυρούμενης επαφής κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Έλεγχοι επισήμανσης και συσκευασίας.
  • Αλλαγή αλλεργιογόνων και προληπτική επισήμανση αλλεργιογόνων.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ακούσουν τους κατασκευαστές που παρείχαν μελέτες περιπτώσεων για τον οδηγό σχετικά με το πώς και γιατί περιλαμβάνουν τα φιστίκια στα προϊόντα τους.

Το free webinar θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου 2021 01:00 μ.μ.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο