cibum team
Ο έλεγχος των τροφικών αλλεργιογόνων σε περιβάλλοντα επεξεργασίας μπορεί να είναι μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη εργασία. Οι μάρκες και οι κατασκευαστές όλων των μεγεθών έχουν πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, και συγκεκριμένα του φυστικιού, στις εγκαταστάσεις τους. Με τον FDA να αναγνωρίζει πρόσφατα το σουσάμι ως σημαντικό αλλεργιογόνο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι επεξεργαστές τροφίμων να έχουν πρακτικές και διαδικασίες για τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, με τρόπο που να κρατά ασφαλή τα άτομα με τροφικές αλλεργίες και να επιτρέπει στους μη αλλεργικούς καταναλωτές να απολαύσουν τα τρόφιμα που παράγονται.
Για να βοηθήσει, το National Peanut Board συνεργάστηκε με το φημισμένο Πρόγραμμα Έρευνας και Πόρων για τις Αλλεργίες Τροφίμων (FARRP) για να δημιουργήσει το «Controlling Peanut Ingredients in Food Processing Facilities», έναν δωρεάν, downloadable χάρτη πορείας για τους μεταποιητές για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίων ελέγχου των αλλεργιογόνων, με εστίαση στον έλεγχο των συστατικών φυστικιών.
Αυτό το webinar θα ενημερώσει σχετικά με τα βασικά των τροφικών αλλεργιών και τις βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση των αλλεργιογόνων, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης κινδύνου καθώς και για
- Έλεγχοι αλυσίδας εφοδιασμού.
- Λήψη, αποθήκευση και χειρισμός συστατικών.
- Αποτροπή της διασταυρούμενης επαφής κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Έλεγχοι επισήμανσης και συσκευασίας.
- Αλλαγή αλλεργιογόνων και προληπτική επισήμανση αλλεργιογόνων.
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ακούσουν τους κατασκευαστές που παρείχαν μελέτες περιπτώσεων για τον οδηγό σχετικά με το πώς και γιατί περιλαμβάνουν τα φιστίκια στα προϊόντα τους.
Το free webinar θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου 2021 01:00 μ.μ.
Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε ΕΔΩ