Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

ΑρχικήΝέαΑνάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
spot_img

cibum team

  Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας θα στηρίζει πάντα τις δράσεις γαστρονομικού τουρισμού και θα προωθεί την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας τον συντονιστικό ρόλο μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και δημοσιότητα των δράσεων της ελληνικής πλευράς στον συγκεκριμένο τομέα, διαβεβαίωσε ο γενικός της γραμματέας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή ημερίδα «Ελληνική και Κυπριακή Γαστρονομία: Γέφυρες για τον Τουρισμό και το Επιχειρείν», που πραγματοποίησε την Πέμπτη 6 Μαΐου το Τμήμα AHEPA HJ25 «Άγιος Ανδρέας» Αχαΐας, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε πως «κάνοντας αυτό και χρησιμοποιώντας την ήπια ισχύ της γαστρονομίας, έχουμε την πεποίθηση ότι αναδεικνύουμε αποτελεσματικά και όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την πατρίδα μας, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο την θετική εικόνα της χώρας στο διεθνές κοινό».

Ο κ. Χρυσουλάκης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς και η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, καθώς και η προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, αποτελούν σημαντικό πυλώνα στοχευμένης δράσης για τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και για τα Γραφεία Δημόσιας Διπλωματίας στο εξωτερικό, τα οποία έχουν εντάξει τη γαστρονομική διπλωματία σε ένα συνεκτικό σχέδιο στρατηγικής επικοινωνίας κατά τις επαφές τους με τα διεθνή Μέσα και τα εξειδικευμένα έντυπα του τουριστικού και γαστρονομικού κλάδου.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά και τη σημασία του γαστρονομικού προϊόντος για όλη τη διατροφική αλυσίδα, επισήμανε την ιδιαίτερη τάση που παρατηρείται στις μέρες μας για αναζήτηση αυθεντικότητας από τους ξένους επισκέπτες μέσα από τις γευστικές εμπειρίες του κάθε τόπου ξεχωριστά, τάση που αναπόφευκτα οδηγεί στη λεγόμενη «γεωγραφική» ή «περιφερειακή γαστρονομία» και προάγει τις διάφορες περιοχές της χώρας αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα και τον αγροδιατροφικό τους πλούτο.

Στη συνέχεια, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Τουρισμού σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση μιας συνολικής εικόνας για την αναδιάρθρωση, συστηματοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, στα μέτρα ουσιαστικής και συστηματικής ενίσχυσης του γαστρονομικού τουριστικού προϊόντος, καθώς και στις προτάσεις για την καθιέρωση επικαιροποιημένου Ειδικού Σήματος Ποιότητας και τη δημιουργία ενός Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Στην ημερίδα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συμμετείχε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Κύπριος ομόλογός της, Σάββας Περδίου, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι και επικεφαλής ελληνικών και κυπριακών επιμελητηρίων και λοιπών φορέων από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα