Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναγνωρίζεται ως Εθνική η “Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού”

ΑρχικήΝέαΑναγνωρίζεται ως Εθνική η “Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού”
spot_img

cibum team

Στην αναγνώριση ως  Εθνικής της «Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού» Ν.Π.Ι.Δ, προχώρησε  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Διεπαγγελματική Ρυζιού αναγνωρίζεται ως  μη κερδοσκοπική Οργάνωση , με έδρα την ΒΙΠΕ Σίνδου (τομέας Α8 Ο.Τ. 5Β, ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ) του Δήμου Δέλτα, Π.Ε Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ, η  «Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης ως Εθνική Δ.Ο., του άρθρου 54 του Ν.4647/2019 και τεκμηρίωσε ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης, αντιπροσωπεύει δια των μελών της το 57% (Μέσος Σταθμικός  Όρος) του συνόλου των ποσοτήτων ρυζιού που παρήχθησαν σε επίπεδο χώρας και ταυτόχρονα παραδόθηκαν στους Συνεταιρισμούς για την τελική διάθεσή τους στο εμπόριο και το 84% (Μέσος Σταθμικός  Όρος) στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας ρυζιού από τις εταιρείες Μεταποίησης και Εμπορίας μελών της Δ.Ο. σε επίπεδο χώρας, κατά την τριετία 2018 – 2020.

Η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Καν. ΕΕ 1308/2013, Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204 Α /16-12-2019) καθώς και της με αρ.πρωτ. 2745/328012/17- 12-2019 (ΦΕΚ 4761 Β /2019) Υπουργικής Απόφασης.

 Η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», εγγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων, με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την έκδοση της Απόφασης Αναγνώρισης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός αντιμετωπίζει τις Διεπαγγελματικές Ενώσεις ως αξιόπιστους θεσμικούς συνομιλητές, αλλά και ως συνεργάτες σε ζητήματα ελέγχου της τήρησης της νομιμότητας των προδιαγραφών παραγωγής,  η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο