Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αναγνωρίζεται ως Εθνική η “Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού”

ΑρχικήΝέαΑναγνωρίζεται ως Εθνική η “Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού”
spot_img

cibum team

Στην αναγνώριση ως  Εθνικής της «Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελληνικού Ρυζιού» Ν.Π.Ι.Δ, προχώρησε  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Διεπαγγελματική Ρυζιού αναγνωρίζεται ως  μη κερδοσκοπική Οργάνωση , με έδρα την ΒΙΠΕ Σίνδου (τομέας Α8 Ο.Τ. 5Β, ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ) του Δήμου Δέλτα, Π.Ε Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΠΑΑΤ, η  «Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», πληροί τις οριζόμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης ως Εθνική Δ.Ο., του άρθρου 54 του Ν.4647/2019 και τεκμηρίωσε ότι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης, αντιπροσωπεύει δια των μελών της το 57% (Μέσος Σταθμικός  Όρος) του συνόλου των ποσοτήτων ρυζιού που παρήχθησαν σε επίπεδο χώρας και ταυτόχρονα παραδόθηκαν στους Συνεταιρισμούς για την τελική διάθεσή τους στο εμπόριο και το 84% (Μέσος Σταθμικός  Όρος) στον κλάδο μεταποίησης και εμπορίας ρυζιού από τις εταιρείες Μεταποίησης και Εμπορίας μελών της Δ.Ο. σε επίπεδο χώρας, κατά την τριετία 2018 – 2020.

Η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Καν. ΕΕ 1308/2013, Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204 Α /16-12-2019) καθώς και της με αρ.πρωτ. 2745/328012/17- 12-2019 (ΦΕΚ 4761 Β /2019) Υπουργικής Απόφασης.

 Η «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού», εγγράφεται στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων, με σχετική ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την έκδοση της Απόφασης Αναγνώρισης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός αντιμετωπίζει τις Διεπαγγελματικές Ενώσεις ως αξιόπιστους θεσμικούς συνομιλητές, αλλά και ως συνεργάτες σε ζητήματα ελέγχου της τήρησης της νομιμότητας των προδιαγραφών παραγωγής,  η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα κομμάτια και τα περιττώματα αρουραίων στα τρόφιμα; Δεκάδες ανακλήσεις τροφίμων και λουκέτα σε εστιατόρια

Καταγραφή πρόσφατων περιστατικών και ανάλυση για τους λόγους παρουσίας τρωκτικών μέσα σε τρόφιμα ή σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και σε εστιατόρια και για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη!

Ο ένας θάνατος στους πέντε στην Ευρώπη οφείλεται στην ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Νέα προειδοποίηση από το ΥΠΕΝ για τα πλαστικά καλαμάκια – Κυρώσεις για τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς

Τέλος στους αυθαίρετους ισχυρισμούς «πολλαπλών χρήσεων» ή «επαναχρησιμοποιήσιμο» σε πλαστικά προϊόντα, όπως τα καλαμάκια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα