Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται Quaker με μαύρη σοκολάτα της PepsiCo

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνακαλείται Quaker με μαύρη σοκολάτα της PepsiCo
spot_img

Μεγάλη ανάκληση Quaker λόγω λάθους στην επισήμανση των συστατικών.

Η γαλλική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσε σήμερα, την ανάκληση του συνόλου της παραγωγής Quaker μαύρης σοκολάτας της PpesiCo  με αριθμούς παρτίδας 3168930010906 και 3168930010869 και με ημερομηνίες Best Before από τις 16/3/2025 έως και τις 19/4/2025. Τα Quaker πωλούνται από τα σουπερμάρκετ Auchan, ITM, Carrefour, Casino, Cora, Match, Monoprix και, U brand.

 Ο λόγος της ανάκλησης είναι η ανίχνευση στο προϊόν παρουσίας γάλακτος που δεν αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Αυτό ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τους αλλεργικούς στο γάλα καταναλωτές. Οι αρχές κάλεσαν τους καταναλωτές είτε να απεικοινωνήσουν με την PepsiCo France είτε να εποστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα.

Το προϊόν που ανακλήθηκε λόγω κινδύνου για τους αλλεργικούς στο γάλα, καταναλωτές.

Να σημειωθεί ότι η εσφαλμένη επισήμανση των τροφίμων είναι η πιο κοινή αιτία ανάκλησης τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τροφικές αλλεργίες (60%) βασίζονται στην ανάγνωση της συσκευασίας του προϊόντος στο κατάστημα για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα – αλλά μόνο ένας στους τέσσερις που ελέγχει τις ετικέτες των τροφίμων (24%) βρίσκει πάντα τις πληροφορίες που χρειάζονται. Σε πρόσφατη έρευνα του GS1UK, πάνω από τα μισά άτομα με τροφικές αλλεργίες (56%) είχαν αλλεργική αντίδραση από εσφαλμένη ή ασαφή συσκευασία τροφίμων, με το 23% να έχει υποστεί πολλαπλές αντιδράσεις.

Ο κίνδυνος της τροφικής αλλεργίας παραμένει υπαρκτός και “ύπουλος” κίνδυνος για δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια οι τροφικές αλλεργίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ η κατανάλωση έστω και ελάχιστης ποσότητας ενός αλλεργιογόνου μπορεί να προκαλέσει ταχεία αλλεργική αντίδραση (μέσα σε λίγα λεπτά) που μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρή έως και απειλητική για τη ζωή. Μερικά μόνο τραγικά περιστατικά, περιλαμβάνουν τον θάνατο 17χρονης μαθήτριας στην Κρήτη τον περασμένο Ιανουάριο  και τον θάνατο 20χρονης στην Ιταλία  επίσης στις αρχές του 2024. Και οι δύο ήταν αλλεργικές στα γαλακτοκομικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο