Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλείται βιολογικό γάλα καρύδας γνωστής εταιρείας από την κυπριακή αγορά

ΑρχικήΝέαΑνακαλείται βιολογικό γάλα καρύδας γνωστής εταιρείας από την κυπριακή αγορά
spot_img

cibum team

Στην ανάκληση βιολογικού γάλακτος καρύδας γνωστής εταιρείας, επειδή περιείχε μη επιτρεπόμενη ουσία, προχώρησε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Πρόκειται για το βιολογικό γάλα καρύδας της ««Alpro», σε συστατικό του οποίου εντοπίστηκε οξείδιο του αιθυλενίου, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο εντοπισμός έγινε μετά από αυτοελέγχους της παρασκευάστριας εταιρείας, το αποτέλεσμα των οποίων κοινοποιήθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά σε μία βδομάδα που ανακαλείται γάλα καρύδας από την κυπριακή αγορά. Την προηγούμενη Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την ανάκληση γάλατος καρύδας της «BjORG», στο οποίο εντοπίστηκε επίσης οξειδίου του αιθυλενίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα πολύ χαμηλά επίπεδα οξειδίου του αιθυλενίου που ανιχνεύονται στα τρόφιμα που αποσύρονται και ανακαλούνται από την αγορά, δεν ενέχουν κανένα άμεσο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Ωστόσο, εκτιμάται βάσει επιστημονικών μελετών, ότι η συχνή κατανάλωση τροφίμων σε μακροχρόνια βάση, έστω και σε χαμηλά επίπεδα, οξειδίου του αιθυλενίου αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο