Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανάκληση “μαμούθ” 3 εκατομμυρίων αυγών λόγω σαλμονέλας – 8 τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνάκληση "μαμούθ" 3 εκατομμυρίων αυγών λόγω σαλμονέλας - 8 τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία
spot_img

Τα αυγά παράγονται ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ της Γαλλίας.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια αυγά έχουν ανακληθεί από τις 25 Οκτωβρίου από όλα τα μεγάλα και μικρά σουπερμάρκετ στη Γαλλία καθώς βρέθηκε πως είναι μολυσμένα με σαλμονέλα. Τα αυγά πωλήθηκαν από τα σουπερμάρκετ ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, μεταξύ 12 Σεπτεμβρίου και 24 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής 8 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση των μολυσμένων αυγών, τα οποία περιείχε μους σοκολάτας.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής διεπαγγελματικής ένωσης πουλερικών Yves-Marie Beaudet σύμφωνα με το Que Choisir δήλωσε: «Τρία εκατομμύρια αυγά δεν είναι τόσο πολλά σε σύγκριση με τη γαλλική ημερήσια κατανάλωση 45 εκατομμυρίων αυγών».

Τα αυγά που επηρεάστηκαν από την απόσυρση διατέθηκαν στην αγορά από τις Carrefour, Coopérative U, Auchan, Intermarché, E.Leclerc Lidl, Restos du coeur, Tout frais tout français, Douce France, Ovalis και Poitou oeuf. Είναι συσκευασμένα σε κουτιά των 6, 10 ή 12 με ημερομηνία Best before μεταξύ 3 και 24 Οκτωβρίου. Πολλές από τις μάρκες που ανακλήθηκαν παράγονται από την εταιρεία Ovalis, που παράγει και εμπορεύεται ένα δισεκατομμύριο αυγά ετησίως και προμηθεύει το 20% των αυγών που πωλούνται στη χώρα.

Στη Γαλλία, η δηλητηρίαση από σαλμονέλα αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των τροφικών δηλητηριάσεων, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ, ή περίπου 180.000 περιπτώσεις κάθε χρόνο. Το μαγείρεμα πάνω από 65°C καταστρέφει τη σαλμονέλα. Συνεπώς εάν τα αυγά φτάσουν σε σημείο βρασμού δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η σαλμονέλωση έχει ως αποτέλεσμα την ξαφνική εμφάνιση διάρροιας και/ή εμέτου, που συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πονοκεφάλους. Εμφανίζονται γενικά μεταξύ 6 ωρών και 3 ημερών μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα και ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο