cibum team
Άνευ προηγουμένου ήταν η κίνηση στα εστιατόρια, το Σάββατο το βράδυ. Η μέρα, της 8ης Μαΐου 2021, το πρώτο Σάββατο που λειτούργησε η εστίαση μετά από 6 μήνες, θα μπορούσε ίσως, να συγκριθεί μόνο με ένα βράδυ Τσικνοπέμπτης. Η συνολική εικόνα παρέπεμπε σε κανονικότητα με πανηγυρική χροιά, αν και το μόνο που έλειπε ήταν η μουσική την οποία όμως αντικατέστησαν επάξια οι ήχοι από έντονες συζητήσεις και «δυναμικά» μαχαιροπίρουνα!!!
Όποιος προσπάθησε να δειπνήσει σε εστιατόριο χωρίς να έχει κάνει κράτηση, στην καλύτερη περίπτωση εισέπραττε ένα χαμόγελο συμπαράστασης και στην χειρότερη, πλήρη απαξίωση και φυσικά καμία απάντηση, από σερβιτόρους ή μετρ που έτρεχαν να προλάβουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, το αργότερο μέχρι τις 10:45. Στην “σπανιότητα” των τραπεζιών, συνέτεινε και το γεγονός ότι ήταν πολύ πιο λίγα από τα συνηθισμένα σε κάθε μαγαζί λόγω των μέτρων. Γι αυτό τελικά δεν ήταν λίγοι, όσοι επέστρεψαν στα σπίτια τους και παράγγελλαν το συνηθισμένο delivery!
Τα τραπέζια των έξι ατόμων ήταν τα πιο περιζήτητα σε νότια και βόρεια προάστια ενώ μόνο στο κέντρο η κίνηση δεν ήταν αυξημένη και υπήρχε ελπίδα για όσους δεν προνόησαν να κλείσουν τραπέζι. Όσο για την επαρχία… και εκεί επεκράτησε το αδιαχώρητο ακόμα και στα καφενεία.
Εστιατόρια και καφετέριες είχαν πληρότητα πάνω από 90% δίνοντας ανάσα ελπίδας στους επιχειρηματίες εστίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να κλείσεις τραπέζι, έπρεπε να τηλεφωνήσει όχι μία ημέρα νωρίτερα αλλά δύο ή τρείς, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cibum, υπήρξαν και κρατήσεις από την περασμένη Δευτέρα! Όσο για το θέμα των μέτρων, τα περισσότερα καταστήματα εστίασης ήταν τυπικά, αλλά εντοπίσαμε και κάποια που γινόταν πατείς με πατώ σε και οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών δεν ήταν μεγαλύτερες των 10 πόντων.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης πρέπει να λειτουργούν με τις εξής προϋποθέσεις:
– Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,
– Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,
– Μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους
– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45.
Δείτε: Αγρότες σε ΗΠΑ και ΗΒ θάβουν τα εσώρουχα τους στα χωράφια
Δείτε: Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του
Δείτε: Πώς να κάνετε σωστά το τσιγάρισμα ή σοτάρισμα στο κρέας. Μικρά μυστικά με επιστημονική βάση.
Δείτε: Όταν ένα αθώο κρουασάν γίνεται επικίνδυνο ερπετό
Δείτε: Τροφικές Αλλεργίες: αιτίες, συμπτώματα, επισήμανση στην ετικέτα
Δείτε: Δοκιμή Αλκαλικής Φωσφατάσης. Αδυναμίες και εναλλακτικές.