Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Αρχέγονα Εδάφη”: Ο ΕΟΣ Σάμου τιμά εμβληματικούς παραγωγούς

ΑρχικήΝέα"Αρχέγονα Εδάφη": Ο ΕΟΣ Σάμου τιμά εμβληματικούς παραγωγούς
spot_img

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου, αναγνωρίζοντας την αξία του μεγάλου οινικού παρελθόντος της Σάμου, τιμά κάθε χρόνο ξεχωριστά, έναν προς έναν τους εμβληματικούς αμπελουργούς του, στους οποίους η γνώση της αμπελοκαλλιέργειας μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Ο Συνεταιρισμός πρόσφατα δημιούργησε το κρασί με την ονομασία «Αρχέγονα Εδάφη».

Για την εσοδεία 2020 των «Αρχέγονων Εδαφών», τιμώμενος αμπελουργός είναι ο Ιωάννης Σοφούλης και η επιλογή των σταφυλιών έγινε αποκλειστικά από τον αμπελώνα ιδιοκτησίας του, με χειρωνακτικό τρύγο κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ο αμπελώνας του έχει βόρεια έκθεση, βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, με εδάφη όξινα, μέσης σύστασης, φτωχά, βαθιά, χαλικώδη και σχιστολιθικά.Ο παραγωγός αυτός,  του οποίου η  διασύνδεση με την αλληλουχία των γενεών αμπελοκαλλιέργειας χάνεται στα βάθη του χρόνου και της ιστορίας, συνεχίζει την παράδοση παραμένοντας στις επάλξεις της αμπελοκαλλιέργειας, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. «Αισθάνομαι μια μεγάλη τιμή αλλά και ηθική ικανοποίηση για την αναγνώριση του κόπου όλων των παραγωγών μελών του Συνεταιρισμού, αλλά και της πατρογονικής καλλιέργειας που ξεκίνησε από τον προπάππου μου και θα φτάσει στα εγγόνια και τα δισέγγονά μου» τόνισε ο κ. Σοφούλης με αφορμή την κυκλοφορία του κρασιού αυτού, που όπως δήλωσε προέρχεται από αμπελώνα «δασά φυτεμένο» σε υψόμετρο 1000 μέτρων από «αναργιώρογο και αρωματικό μοσχάτο», από τα πιο παλιά κλήματα του νησιού.

Πηγή: winetrails.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο