Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Ακατάλληλο για κατανάλωση»: Συσκευασμένο σπανάκι με κομμάτια καουτσούκ προκαλεί αναστάτωση στην αγορά

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Ακατάλληλο για κατανάλωση»: Συσκευασμένο σπανάκι με κομμάτια καουτσούκ προκαλεί αναστάτωση στην αγορά
spot_img

Καουτσούκ απειλεί να φθάσει στο πιάτο μας όταν κομμάτια από λάστιχα μηχανημάτων ή άλλα ελαστικά υλικά εισχωρούν ακούσια στο τελικό προϊόν

Η μόλυνση συσκευασμένων λαχανικών από ξένες ύλες, όπως το καουτσούκ, αποτελεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας τροφίμων που μπορεί να επηρεάσει την υγεία των καταναλωτών. Παρά την αυστηρή εποπτεία στις γραμμές παραγωγής, τέτοιου είδους επιμολύνσεις μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, της επεξεργασίας ή της συσκευασίας, όταν κομμάτια από λάστιχα μηχανημάτων ή άλλα ελαστικά υλικά εισχωρούν ακούσια στο τελικό προϊόν. Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν τέτοιες ξένες ύλες ελλοχεύει κινδύνους για τραυματισμούς ή πεπτικές ενοχλήσεις, ενώ παράλληλα υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στην ποιότητα και την ασφάλεια των βιομηχανικά επεξεργασμένων λαχανικών.

Πριν από λίγες ημέρες, για παράδειγμα, η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA) προχώρησε σε ανάκληση συσκευασμένων προϊόντων καλέ και σπανακιού της μάρκας Hak λόγω πιθανής επιμόλυνσης με κομμάτια από καουτσούκ.

Τα ανακληθέντα προϊόντα σπανακιού κυκλοφορούσαν σε:

Ένα από τα δύο προϊόντα που ανακλήθηκαν λόγω παρουσίας κομματιών από καουτσούκ
  • Συσκευασίες των 330 γραμμαρίων με κωδικό UPC: 8720600608940
  • Συσκευασίες των 630 γραμμαρίων με κωδικό UPC: 8720600609817

Τα αντίστοιχα προϊόντα καλέ κυκλοφορούσαν σε:

  • Συσκευασίες των 340 γραμμαρίων με κωδικό UPC: 8720600608605
  • Συσκευασίες των 680 γραμμαρίων με κωδικό UPC: 8720600609824

Όλες οι συσκευασίες που περιλαμβάνουν κωδικούς παρτίδας από LG262 έως LG292 επηρεάζονται από την ανάκληση. Τα προϊόντα διατέθηκαν στην αγορά σε καταστήματα λιανικής στις επαρχίες Αλμπέρτα, Βρετανική Κολούμπια και Οντάριο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή περιστατικά ασθένειας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιαούρτι με μήλο: Νέο εύρημα Ελλήνων Επιστημόνων Τροφίμων

Πώς το μήλο βελτιώνει το γιαούρτι – ;Eρευνα του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΑΠΘ δίνει απαντήσεις

Θάνατοι μωρών από βρεφικό γάλα: Ευρήματα μελέτης για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου Cronobacter sakazakii

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ βρίσκουν γενετικές ενδείξεις για την παγκόσμια επιμονή του παθογόνου του βρεφικού γάλακτος

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα