Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
18.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοριτσάκι ενός έτους στο νοσοκομείο με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο από τυρί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚοριτσάκι ενός έτους στο νοσοκομείο με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο από τυρί
spot_img

Άμεση ανάκληση του τυριού από τις αρχές της Ιταλίας.

Ένα κοριτσάκι ενός έτους από το δήμο Cortina της βορειοανατολικής Ιταλίας, δηλητηριάστηκε αφού έφαγε ένα κομμάτι τυρί Saporito della Val di Fassa, που παράγεται από το τυροκομείο του Predazzo και της Moena στο Trentino.

Οι μικροβιολογικές αναλύσεις από το Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie ανέδειξαν τη θετικότητα για Escherichia coli STEC ενός δείγματος αυτού του τυριού, που παράγεται με νωπό γάλα, το οποίο διατάχθηκε να αποσυρθεί και να ανακληθεί.

Ευτυχώς, η κατάσταση του κοριτσιού βελτιώθηκε και τώρα έχει πάρει εξιτήριο.

Το HUS είναι μια εντερική λοίμωξη γενικά τροφικής προέλευσης που σε ορισμένες περιπτώσεις περιπλέκεται από αιματολογική και νεφρική συμμετοχή. Τον περασμένο Ιούλιο, για μια παρόμοια περίπτωση HUS που είχε προσβάλλει ένα 4χρονο παιδί στο Trentino το 2017, επιβλήθηκαν οι μέγιστες ποινές για τον διευθυντή ενός κοινωνικού τυροκομείου και τον τυροκόμο που το είχε παράγει.

Και σε εκείνη την περίπτωση, το τυρί που «κατηγορήθηκε» ότι ήταν η πηγή της τροφικής δηλητηρίασης είχε συσκευαστεί με νωπό γάλα. Μια παρόμοια περίπτωση καταγράφηκε το καλοκαίρι του 2023, μετά την επίσκεψη μιας οικογένειας σε ορεινό καταφύγιο στο Coredo στα τέλη Ιουνίου, όπου ένα κοριτσάκι δυόμισι ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανακλήθηκαν όλες οι παρτίδες του τυριού που πιστεύεται ότι είναι η αιτία της δηλητηρίασης. Το μεγάλο και το μικρό τυρί Saporito della Val di Fassa που παράγεται από το κοινωνικό τυροκομείο του Predazzo και το Moena Sca.

Δείτε επίσης: Φριτέζα αέρα: Το τρόφιμο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά

Δείτε επίσης: Πατατάκια: Μετά το ακρυλαμίδιο έχουμε και το γλυκιδαμίδιο

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο